Magyar tőzsde

2012. január 22., vasárnap

- Brókerszem2012.01.23

http://www.quaestor.hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/16192
Orbán Viktor miniszterelnök kedden érkezik Brüsszelbe, hogy José Manuel Barroso az Európai Bizottság elnökével folytassanak egyeztetéseket a különböző kérdéses pontokról. A magyar kormányfő hajlik a Brüsszel által előírt módosítások végrehajtására az IMF készenléti hitel érdekében.
Az Európai Bizottság döntését, a legközelebbi Országgyűléskor tudják megszavazni a honatyáink, ami február 13-án lesz. Majd ezt követően kerülhet sor az IMF megállapodásra.
Azt gondolom, hogy ezt a tény és a felmerült pletyka, miszerint a vállalati válságadókat mérséklik a jövőben, na meg a kedvező nemzetközi hangulat repítette a magyar részvényeket orbitális magasságokba.
A német és az amerikai indexek kiváló teljesítményt nyújtottak a múlt héten. Az S&P500-as indexnek a további emelkedéshez az 1300 pont felett kell maradnia, míg a német DAX30-nak a tavaly októberi tetőpontot kell átvinnie, ami a 6429 ponthoz köthető. A héten számos amerikai vállalat közli a negyedéves számait, míg a DAX komponensek közül hárman jelentenek. Érdemes lesz továbbra is nyomon követni a vállalatok eredményességét.
OTP: 3900 forint megállót jelenthet a részvény előtt, mivel egy korábbi hullámból mért fibonacci szint 161,8%-a ide mutat. Amennyiben egy visszateszt indulna a részvényben, akkor a 3530 forint jelenthet támaszt.
DAX kitörés esetén viszont tovább menetelhet, ebben az esetben a 4100 forintot látom következő ellenállási szintként.
MOL: 200 napos mozgóátlag felett zárt 100 forinttal. Kiváló teljesítményt nyújt a részvény, ami köszönhető egy piaci pletykának és a nemzetközi hangulatnak. Ha a következő napokban a 200 napos felett tud maradni, akkor sikerrel célozhatja meg a 20 000 forintos értéket. Támasz a 18300 forint.
Mtelekomnál továbbra is az 560 forintot gondolnám ellenállásnak, majd jöhet egy technikai korrekció 530 forintos áttörési szintig. Az állampapírpiaci hozamok erősödtek az előző héten. Sőt itt kiemelném az európai perifériák drasztikus hozam erősödését.
Richter: 36400 felett technikailag jól néz ki a részvény. Amennyiben alatta zárna, akkor a 200 hetes mozgó alá kerül, ami negatív üzenettel bírna.
37 ezer felett tudna maradni, akkor megcélozhatja a korábbi erős ellenállási szintet 38ezer forintnál. Lefelé támasz az előbb említett 200 hetes mozgó 36400-nál, majd a 35500 forintot jelölném meg. Az erősödő forint nem tesz jót az árfolyamemelkedésnek.
Előző Brókerszemben az Egis-t tartottam attraktívnak, de a 17ezer feletti szintnél már adnám. Kis papírok közül most az E-star-ban látnék rövid fantáziát, egy kialakuló fülescsésze alakzat miatt. Jelenlegi szinten rövid stoppal lehet próbálkozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése