Magyar tőzsde

2012. január 8., vasárnap

- Brókerszem01.09

Ezen a héten bővelkedik izgalommal a piac. Holnapi napon Nicolas Sarkozy francia elnök Berlinbe utazik, hogy Angela Merkellel a válság megoldásáról tárgyaljanak. A héten indul az amerikai gyorsjelentési szezon. Magyar vonatkozásban pedig, Fellegi Tamás tárca nélküli miniszter és delegációja Washingtonba utazik, hogy az IMF-től egy készenléti hitelmegállapodást hozzon tető alá.
Izgalmakkal lesz teli a hét, így volatilitásnak nézhetünk elébe.
A DAX német index múlt hétfőn, áttörte az 5920 ponttot, viszont a korábbi ellenállás 6170 pont környékén megállította az emelkedését. Pénteken elindult egy visszateszt az indexben , ami a dollár erősödésének tudható be. Akkor lesz tankönyvi, ha az előbb említett kitörési pontot teszteli vissza az index.
Amennyiben ez bekövetkezik, akkor a magyar piac is tovább csökken a pénteki szintjénél, viszont a csütörtöki mélypontok már támaszként funkciónálhatnak.
Bizonytalanság szerdai napig kitarthat, viszont ha pozitív fejlemény kerül napvilágra az IMF hitellel kapcsolatban, abban az esetben a magyar eszközök felértékelődéséhez vezetne.
Richtert a 200 hetes MA 36500-nál megfogta az emelkedését, viszont a 34750 forint támaszként szolgál.
OTP-nek a 3130 forintos letörési szintet kéne visszatesztelnie, ami váratni fog magára, addig marad a 2900 forintos támasz.
MOL: 17200 forintról tört le, amit pénteken próbált megközelíteni. Támasz a 15800 forint, lejjebb 15500 forint.
Mtelekom: 480 forint támasz. A bollinger szalagokon kívül van az árfolyam. Elvileg emelkedni kéne a részvénynek, de a magas állampapír piaci hozamok miatt nehéz lesz neki. 477 forint alatt további csökkenés.
Összegezve a blue chipek grafikonjai nagyon negatív képet festenek. Viszont a  bátrabbak próbálkozhatnak a csütörtöki mélypontoknál, szűk stoppal. Nagyobb biztonsággal az IMF-vel történő megállapodás pozitív kimenetele után lehet felvenni long irányú pozíciót.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése