Magyar tőzsde

2012. január 15., vasárnap

- Brókerszem0116

http://www.quaestor.hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/16158
Pénteken a magyar piac annak ellenére tudott felülteljesitő lenni, hogy a világban a fő indexek szakadásnak indultak, arra a kiszivárogtatott hírre, hogy az S&P hitelminősítő több európai országot fog leminősiteni a hétvégén.
Az amerikai piac zárás  után 9 ország adósosztalyzatát vágta meg végül, köztük a tripla A-s Ausztria és Franciországét.
Amit még fontos hírként kell megemlíteni, hogy a Görögországgal tárgyaló hitelezők, szinten pénteki napon, nem tudtak megállapodni az adósságátütemezéssel kapcsolatban.
Ez pedig annyit jelenthet a jövőre nézve, hogy a hitelező bankoknál lévő romló értékű  eszközök miatt, az országaik leminősítésére lehet számítani.
A BUX index a sok negatív hír ellenére pozitívan fejezte be a hetet. Véleményem szerint a hétvégétől való félelem miatt, felkötötték a bluechipeket.
Az OTP-nél töretlen optimizmust tapasztalhatunk, viszont a 3400 feletti szintnél elfogyott a levegő. Tamaszként a 3190-és kitörési pontot jelölnem meg.
Ha ismét talpra állna a nemzetközi hangulat, akkor a fordított fej-vállból számított célár 3650-ig elviheti.
A MOL-nal 17400 forintos zárás pozitívan értékelnem abban az esetben, ha a következő napokban is megmarad ezen a szinten. Ennél már csak az lenne jobb, ha 17500 feletti zárás láthatnánk. Ebben az esetben, akár a 18000 forintos szint kerülhet előtérbe. Támaszként a 16800, 16500 forintos szintet jelölnek meg.
Az Mtelekomnak az 520 forintos szint felett kell maradnia, ahhoz, hogy tovább tudjon erősödni. 530 forint átlépése eseten, szabad az út 560 forintig. Támasz 510 forintnál.
Amennyiben tartós negatív nemzetközi hangulat alakul ki, akkor az a részvény csökkenését eredményezheti az emelkedő áp. hozamok miatt-
Egis-t érdemes még figyelni, mert nagyon attraktívnak találom ezen a szinten. 16 ezer felett támaszkodik és a technikai indikatorok is melyen vannak. Próbálkozhat egy felfelé körrel.
Richter kedvező képet mutat a chartja, viszont 36400 forintos kitörésnel lenne igazán tetszetős. A chart egy fordított fej-vall alakzatot is mutat.Támasz a 35000 forint.
A mai nap folyamán francia kötvény aukció lesz 15 órakor, ennek eredménye nagyban fogja befolyásolni a piaci hangulatot.
 Jelenleg negatív a kép.
DAX indexről technikailag annyit, hogy csütörtökön egy fordított kalapáccsal zárt, pénteken egy átölelő gyertya formációt alakított ki. Ennek alapján a mai napon további csökkenésnek kéne kialakulnia, illetve a következő napokban is erre kell számítani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése