Magyar tőzsde

2010. november 14., vasárnap

November 14

http://hvg.hu/itthon/20101114_torveny_nyugdij_penztar_allamipenztar#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2010_11_14
"Szijjártó Péter szerint az emberek döntő többsége az állami nyugdíjrendszerbe helyezi majd át a nyugdíjcélú befizetéseit, mert ez jelent számukra biztonságot és biztos nyugdíjat."

Azért átgondolandó ez a cikk.
"Az üzletemberek a nyugdíjtőzsdén próbálhassák ki a  saját szerencséjüket" ( Szíjjártó szájából )
Simán el tudom képzelni, hogy bepipulnak a nyugdíjpénztárak és likvidálják a részvényeket, és még abból a  megfontolásból is, hogy utóljára lenne egy nagyobb díjbevételük . Na akkor lenne még igazán esés.

http://www.vg.hu/gazdasag/gazdasagpolitika/g20-csucs-megreformaljak-az-imf-et-333079
"Konkrét eredményként a Nemzetközi Valutaalap (IMF) reformja, valamint a Bázel-III néven ismert szigorúbb bankszabályozás jóváhagyásával ért véget pénteken a G20-ak szöuli csúcsértekezlete.
Mint Wolfgang Schauble német pénzügyminiszter a találkozót követően elmondta: elhárult egy árfolyamháború veszélye, a Fed fenntartható növekedést, nem pedig gyenge dollárt akar. "

"A G20-ak szöuli csúcsértekezletén a megállapodtak arról, hogy a részt vevő országok elkerülik a "versenyt szolgáló leértékelést".

http://www.vg.hu/penzugy/tokepiacok/ezt-kell-szemmel-tartani-a-jovo-heten-333143
"A befektetők nagy érdeklődéssel várják Barack Obama és kongresszusi vezetők csütörtöki megbeszélését, amelyen a gazdaságpolitikai irányvonal, egyebek mellett az adócsökkentés lesz napirenden.
  Pénteken visszaléptek a vezető amerikai tőzsdeindexek, és ezzel folytatódott a már lassan egy hete tartó esés. "

Esés oka annak tudható be, hogy Kínában az infla felpörgött, ami valószínűsít egy kamatemelést, ami viszont lassítja gazdasági növekedést.
Illetve az európai kötvényhozamok növekedése és a dubaji CDS árak is emelkedtek.
http://www.portfolio.hu/gazdasag/ellenallnak_az_irek_hivatalos_segitsegkeres_nincs.141370.html
" Egyes sajtójelentések szerint az előkészítő jellegű tárgyalások már megkezdődtek az ír és az uniós szervek között egy 45-90 milliárd euró körüli nagyságrendű mentőcsomagról, míg más források szerint az írek továbbra is ellenállnak
az ír kormány képviselői előkészítő tárgyalásokat kezdtek uniós illetékesekkel, és már csak az a kérdés, hogy Dublin mikor kér hivatalosan támogatást a 750 milliárd eurós európai pénzügyi stabilitási keretből (EFSF), amelyből 250 milliárdot a Nemzetközi Valutaalap hozzájárulása tesz ki.

Ecofon EU-s ülés nov.16-án. Unió sürgeti Írországot, hogy Ecofin ülés előtt vegyen igénybe pénzügyi segítséget a piacok megnyugtatása véget.
Írek a bankoknak nyújtott segítség miatt kerültek bajba.

BUX határidő:


S&P 500:

Két képet tettem fel.
Első kép ajelenlegi helyzetet mutatja. Fibonacci extension segítségével végeztem el a kiterjesztést.
1/3-os visszateszt 1189-nél, 2/3-os 1168-nál van.
Minden indikátor negatív jelzésű.

 Ez a kép a fibonacci extension segítségével mutatja az abszolút ellenállást 161,8% szintet. Fordult is onnan.


DAX:



DAX 1 kép: FIBEX kiadja a csúcsot, ahonnan lefordulni látszik. Csúcsból lehet számolni a korrekciós értéket, amit a következő kép mutat.


DAX 2-es kép: jól észrevehető egy felfelé álló ék alakzat, amit akár a 161,8%-os szint megközelítése után törhet lefelé. ( 6443pont)



EURUSD:

Fülescsészéből szépen megcsinálta a  célárat, majd onnan ( hosszútávú ellenállási vonalról) lefordult.
Piros vízszintessel ellenállást rajzoltam, támaszt pedig vékony zölddel,ami lekísérheti az árfolyamot a 161,8%-os fiboig 1,35077-ig.
CCI fordulót mutat, ami rövidtávon kb. a 21MA-ig gondolnám 1,3891-ig esetleg javulhat, viszont az 1,3778 előtte megfoghatja.
21MA hajlik az 50MA-ra, ez negatív!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése