Magyar tőzsde

2010. november 17., szerda

MTI 2010.11.17

http://mti.hu/bux/

"Tőzsde

Tőzsdenapi várakozások: negatív nyitást várható, de a Mol "tarthatja" a BUX-ot

Negatív nyitást várnak szerdán a Budapesti Értéktőzsdén az MTI által megkérdezett piaci szakértők, akik szerint Európában továbbra is negatív hangulat és bizonytalanság uralkodik, a BUX-ot ugyanakkor a vártál jobb gyorsjelentést közzétevő Mol tarthatja szinten. Gyengülő nyitást vár szerdán a BÉT-en Pap Attila, a QUAESTOR Zrt. üzletkötője, aki szerint az OTP a keddi 5.170 forintos záróár után 5.100 forint alá eshet a nyitásban. Hangsúlyozta: további lejmenet várható az OTP-nél, ha a papír árfolyama az 5.085 forintos szint alá csökken, az 5.000 forintos árfolyam pedig "pszichológiai támaszt" jelent. A bank a héten teszi közzé gyorsjelentését, de ha a szerdán jelentő FHB eredményeiből az látható, hogy a bankadó visszavetette a profittermelő képességet - fejtette ki a szakértő.


A kiváló harmadik negyedéves eredményt közlő Mol a pesszimista hangulat ellenére is "megtarthatja" a BUX indexet, így érdemes figyelni az árfolyam alakulását. Pap Attila elmondta: délután az Egyesült Államokból érkező inflációs adatok befolyásolhatják a kereskedést, de irányt adhatnak az Írországgal kapcsolatos további hírek is. Hozzáfűzte: a kínai tőzsdeindexeket lehúzzák a kamatemelési várakozások, és ez az olaj iránti keresletet is csökkenti.

Balásy Zsolt, a Concorde Értékpapír Zrt. részvényelemzője szerint a fejlett piacok kisebb-nagyobb mértékben, de mostanában lefelé mutatnak, ugyanakkor a magyar piac "önjáró", így nem feltétlenül befolyásolja a negatív nemzetközi hangulat. A szakértő hangsúlyozta: a Mol " elsöprő negyedévvel állt elő", amely alapján emelkedés várható a papír árfolyamában. Az OTP-vel kapcsolatban úgy vélekedett: kedden az újabb bankadó igazítástól az OTP részvényesek alaposan megijedtek, holott erre most nem volt okuk, de legalább így hamar "letudtuk" az esést, ahonnan aztán vissza lehet majd pattanni, már akár a szerdai kereskedésben is.

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 421,38 pontos, 1,88 százalékos csökkenéssel, 21.940,67 ponton zárt kedden.

A részvénypiac forgalma 24,0 milliárd forint volt kedden, a vezető részvények a stagnáló Magyar Telekom kivételével csökkentek az előző napi záráshoz képest. A Mol 30 forinttal, 0,15 százalékkal 19.870 forintra csökkent, 3,6 milliárd forintos forgalomban. Az OTP részvények ára 280 forinttal, 5,14 százalékkal 5.170 forintra esett, forgalmuk 18,3 milliárd forintot tett ki. A Magyar Telekom árfolyama nem változott 592 forintot ért, forgalma 1,0 milliárd forint volt. A Richter papírok árfolyama 200 forinttal, 0,44 százalékkal 45.250 forintra gyengült, a részvények forgalma 578,3 millió forintot ért el. A másik gyógyszeripari részvény, az Egis 275,2 millió forintos forgalom mellett 335 forinttal, 1,57 százalékkal 21.065 forintra csökkentette értékét. A kis és közepes részvények indexe, a BUMIX 2.003,33 ponton zárt kedden, ez 31,58 pontos, 1,55 százalékos csökkenés a hétfői záráshoz viszonyítva. "

1 megjegyzés:

  1. Szia Papesz!
    Hívlak már egy hete, de nem tudtalak elérni. Dobtam mailt még múlt héten a freemailes címedre, inkább ne olvasd el ha nem akarsz bosszankodni, hogy kihagytad az év legbiztosabb trade-jét :)
    Csörgess meg valamikor ha ráérsz.
    Toro

    VálaszTörlés