Magyar tőzsde

2010. november 10., szerda

MTI

http://mti.hu/bux/

"Tőzsde

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 1098,10 pontos, 4,71 százalékos csökkenéssel, 22.225,42 ponton zárt szerdán.A részvénypiac forgalma 37,8 milliárd forint volt szerdán, a vezető részvények árfolyama jelentősen csökkent az előző napi záráshoz képest. Pap Attila, a QUAESTOR Zrt. üzletkötője szerint a BUX index jelentős csökkenéséhez az egyébként is negatívba forduló nemzetközi hangulat mellett a különadóról szóló szerdai hírek is hozzájárultak.

 Kopits György, a Költségvetési Tanács elnöke a Magyar Televízió Ma reggel című műsorában beszélt arról, hogy a 2011-es költségvetés apró betűs részében az áll, hogy a különadókat 2014-ben is kivetnék annak ellenére, hogy korábban azt ígérték, legfeljebb 2-3 évig maradnak a rendszerben. Később ugyanakkor Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője az MTI-nek leszögezte: a válságadó 2012 után megszűnik. Hozzátette: "Egy új szabályozást szeretnénk majd létrehozni, és a jelenlegi becsléseink szerint ez az új szabályozás a jelenlegi válságadókból befolyó bevételnek körülbelül a felét fogja jelenteni bevételként a költségvetés számára"

Ez a bejelentés azonban "nem segített" a piacokon. "Bár az Egyesült Államokból érkező délutáni makroadatok - külkereskedelmi hiány és munkanélküli segélyt igénylők száma - után az OTP próbálkozott az 5.500 forintos árfolyam áttörésével, ez nem sikerült, a bankpapír végül épp ezen a szinten zárt" - mondta Pap Attila.

A papír 5.413 forinton is járt napközben, az 5.500 forintos záróár alatta van az 5.529 forintos havi minimumnak. Papp Attila kifejtette: az OTP az 5.680 forintos árfolyam elérése után vehet ismét lendületet, míg ha 5.410 forint alá esne az árfolyam, akkor lehetne további, nagyobb eséssel számolni. Úgy vélte azonban, hogy csütörtökön már felfelé korrigálhat az árfolyam, és ismét elérheti az 5.500 forint környéki szintet.

Az üzletkötő elmondta: az európai piacok 1-1,5 százalék körüli mínuszban tartózkodnak jelenleg, ott is pesszimista, korrekciós hangulat van."


Van egy pár gondolat a cikkben, ami nem egyértelemű, például ez.
"Bár az Egyesült Államokból érkező délutáni makroadatok - külkereskedelmi hiány és munkanélküli segélyt igénylők száma - után az OTP próbálkozott az 5.500 forintos árfolyam áttörésével, ez nem sikerült,"
Itt arra gondoltam, hogy az USA piaci nyitó előtt az 5500 forintos szint nem tudta megtartani magát, illetve sok stop kiütődött, ez okozta a további lejtmenetet. 60 perces grafikonon jól látható volt az 5410 forintos támasz szint.
"csütörtökön már felfelé korrigálhat az árfolyam, és ismét elérheti az 5.500 forint környéki szintet."
Nem 5500, hanem 5550, majd ezt követően támadhatja az ár 5600 feletti tartományt. 5670 körül visszatesztet várnék.

1 megjegyzés:

  1. Na, ez a visszateszt nem jött össze! nincs szerencséd az MTI-vel! :)

    VálaszTörlés