Magyar tőzsde

2015. február 15., vasárnap

- Brókeszem 02.16



Néhány makroadat várható ma az  Eurózónából. A pénteki napon a német tőzsde új csúcsot ütött meg, míg az amerikai S&P500-as index új csúcson tudott zárni. 

 Az ázsiai piacok ma reggel kis mértékű emelkedést mutatnak, míg  az európai határidős indexek előző kereskedési naphoz képest nem  változnak.

Az EU és Görögország között tovább folynak ma a tárgyalások. Közben Kelet-Ukrajnában tűzszünet lépett életbe. A Fitch hitelminősítő Ausztria adósbesorolását csökkentette  AA pluszra . Ma az amerikai tőzsdéken nemzeti szünnap lesz.

A hazai piacon inkább stagnálást, kisebb csökkenést, gyenge forgalmú napot várnék mára.

MOL:
Továbbra sem tud megbirkózni a 11900 forinttal. Ahogy kipucolják az eladói könyvet a vevők, rögtön újabb eladók állnak be erre az értékre. Ezért nehéz lesz a részvénynek tovább emelkednie, hacsak az a nagy eladónak el nem fogy az eladásra kínált részvényei. Támasz 11500 forint.

OTP:
Azt gondolom, hogy kéne egy kis pihenő a részvényben.” Egy kissé előre futott a kutya a gazdájától .„
A 4440 ellenállás, a 4230-50 forint támasz. Támasz szintig várnám a részvény csökkenését a következő napokban.

Richter:
Egyelőre várat magára a visszaesés. A 3770 forintos szintről rendre visszafordul a 3800 forint fölé. Amíg ezt tapasztaljuk, addig akár megindulhat a részvény a 3840 forint feletti szinteknek. A rubel a forinthoz képest erősödni tudott, ami jó hatással lehet a gyógyszer részvénynek.

Ez a gondolat nem a hazai részvény piachoz tartozik, de érdemes lehet elgondolkodni rajta. 
Az olaj ár emelkedésével, erőre kaphatnak az olaj kitermeléssel foglalkozó országok devizái.
Ilyen lehet például a kanadai dollár is. ( USDCAD short)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése