Magyar tőzsde

2015. február 7., szombat

- Brókerszem 02.09



A pénteki kereskedési nap, nem hozott jelentős áttörést a hazai piacnak. Jelenleg a tőzsdéken inkább a bizonytalanság jellemző . Várat magára a görög helyzet orvoslása és  Kelet-Ukrajnában ismét kiújuló harcok rendezése. Rontja a hangulatot az a tény, hogy az S&P hitelminősítő megvágta Görögország adósbesorolását és ráadásként nem hozott áttörést az ukrajnai helyzet béketárgyalása sem.
Az amerikai indexek pénteken csökkentek, hiába a kedvező munkaerőpiaci adat. A német DAX30-as index stagnált.
Fontosabb gazdasági adatok nem várhatok. Elindul a hazai gyorsjelentési szezon, amit elsőként ma a Richter nyit.

Richter:
A január óta tartó emelkedés után, egy háromszögbe szűkülési folyamatot láthatunk. A kitörési irányt akár a mai gyorsjelentés meghozhatja. A 3880 forint ellenállás, a 3700 forint támasz.
A kedvezőtlen gyorsjelentés miatt csökkenést várok a részvénytől .

MOL:
Hiába az olaj árfolyamában bekövetkező pozitív változás a hazai olajipari vállalat részvény árfolyamában nem hozott jelentős változást. A 11500 forint támasz, a 11900 forint ellenállás.
Szembetűnő, hogy az emelkedést nem támogatta forgalom. Ezért azt gondolom, hogy maradhat a bizonytalan oldalazás az előbb említett értékek között.

OTP:
A fordított fej és vállak, mint technikai formáció továbbra is jelen van a charton. Amíg a 3850 forintos támasz felett van az árfolyam, addig elvárható az emelkedése. A 3940 forint ellenállás.

Egy kissé bizonytalan vagyok a folytatást illetően. A részvények kedvező technikai képet mutatnak, de nőtt a bizonytalanság a görögországi és az ukrán helyzet miatt. A határidős indexek inkább a csökkenésnek a lehetőségét vetítik előre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése