Magyar tőzsde

2015. február 22., vasárnap

- Brókerszem 02.23

Pénteken az amerikai piacok emelkedéssel fejezték be a napot, miután a görögök hosszas tárgyalás után kérték az EU-s hitelprogram 4 hónapra történő meghosszabbítását.

Az amerikai indexek új csúcsra emelkedtek. A Nasdaq Composite index 4900 pont felett tudott zárni, ami már közel van a 15 évvel ezelőtti dotcom csúcshoz.

A folytatás tekintetében nincs akadálya a további emelkedésnek. Az EKB márciusban újabb likviditással segíti az európai gazdaságot. Havonta 50 MRD euró értékben fog állampapírt vásárolni  a jelenleg is futó 10 MRD euró értékű értékpapír ( ABS, CB ) vásárláson felül.

Néhány fontosabb makroadatra lehet ma számítani a német és az amerikai gazdaságból.
Az ázsiai piacok alkalmazkodtak az amerikai záráshoz, kisebb pluszban fejezték be a napot..
Az európai határidős indexek minimális elmozdulást mutatnak, ezért a hazai tőzsdén sem számítok jelentős változásra a nyitáskor.

OTP:

Tart a korrekció a részvényben. Jelentős technikai akadály a 4440 forint. Egyelőre sávozást láthatunk a 4270-4350 forint között. De azt gondolom, hogy a részvénynek vissza kéne jönnie a 4150 forint környékére.

MOL:

Még egyelőre egy mirror emelkedő trendben mozog az árfolyam. Azonban ezt 11640 forintnál megtörheti. Az MACD kezd eladási irányt mutatni. Fontos támasz a 11500 forintnál található. Február 24-án teszi közzé a vállalat a tavalyi év utolsó negyedéves eredményét. Addig kivárás javasolt a vételekkel. ( Inkább csökkenést várnék a részvénytől )

Richter:

Az egyetlen blue chip, amelyik kedvező technikai képet mutat. Ha sikerrel venné a részvény árfolyama a 3950 forintos értéket, akkor folytatódhat az emelkedés. A 3840 forintos korábbi kitörési érték már támasz . Pár napos akkumuláció után folytatódhat az emelkedés.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése