Magyar tőzsde

2014. augusztus 1., péntek

- Brókerszem 0804

A múlt héten a külföldi piacok jelentős lejtmenetbe kapcsoltak. Nehéz most megjósolni , hogy további jelentős szakadás jön vagy lesz egy kis megálló.
Pénteken a gyengébb amerikai munkaerőpiaci adatok után, emelkedéssel próbálkoztak a tőzsdék. Ez annak tudható be, hogy a befektetők elkezdtek arra fogadni, hogy az amerikai kamatemelés ideje még kitolódik.
A geopolitikai feszültség fokozódása, károsan hat a gazdaságokra, ezért a piacokat folyamatosan nyomás alatt tarthatja.
A DAX30-as index esetében megtört a 200 napos MA és az 50 hetes MA is. Amennyiben jövő héten nem tud az index visszamászni a mozgóátlagok fölé, akkor további jelentős esést alakulhat ki. Ebben az esetben célszerű hosszabbtávú short pozíciókat felvenni.

A hazai piacon kisebb lecsorgás és érdektelenség tapasztalható. A MOL és a Richter vállalati eredménye sem mozdította ki jelentősen a részvények árfolyamait.

Az előbbinél vegyesen alakultak a számok az elemzői várakozásokhoz képest, viszont nettó profitja jelentősen nőtt. Technikailag nézve, talán egy duplaalj kialakulása következhet be, amiből felfelé indulna. A 11150 támasz, 11500, majd a 11670 forint ellenállás.

A Richterről már nem mondható el hasonló, mert a jelentésében a fősorokat nézve, gyenge számokat közölt. A részvény 4400 forintról esett 3800 forintig, amiből egy kisebb pozitív korrekciót várnék. A 3980 forintos érték már ellenállás lenne.

OTP:
Fontos meghatározó szintje a 4ezer forintos pszichológiai érték. Amennyiben az megtörik, akkor drasztikus csökkenés alakulhat ki. Az esést támogathatja a kialakult fej-váll technikai formáció is. Az emelkedésben ellenállás a 4100 forint, csökkenésben elsődleges támasz az előbb említett érték, majd lejjebb a 3816 forintos nyitva lévő rés.

Mtelekom:

Egy legény van a gáton az az Mtelekom. A 2013 májusában hagyott osztalékrést töltheti 401 forintnál.  Kisebb korrekciók lehetnek benne, de egészséges technikai képet mutat a részvény. A 360 forint támasz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése