Magyar tőzsde

2014. augusztus 24., vasárnap

-Brókerszem 08 25

Pénteken az ukrán határon ismét orosz segélyszállító konvoj lépett át engedély nélkül, amivel nemzetközi jogot sértett, ezért a piacok egy kisebb eséssel reagáltak.

A délutáni órákban a befektetők Janet Yellen FED elnök beszédére vártak. „ Nehéz egyszerű receptet találni a monetáris politikára”- mondta Yellen.

A munkaerőpiacon javulás tapasztalható, de vannak  kihasználatlan kapacitások. A dollár kicsit erősödött az elnök beszédére. A tőzsdék enyhe emelkedéssel reagáltak ezután.

Az esti órákban Mario Draghi EKB elnök folytatta a beszédet Jackson Hole-ban, aki jelezte, hogy továbbra is fenntartja az expanziv monetáris politikát és ha szükséges újabb eszközöket vetnek be.

Szemlátomást a pénteki napon megtorpantak az indexek. A német DAX 30-as index is jelentős ellenálláshoz érkezett a 9401 pontnál és a BUX is a 17965 pontnál.

Ezek az értékek áttörésre kerülhetnek, ha kedden Minszkben az EU, az ukrán és az orosz vezetők megállapodásra jutnának az energiabiztonságot érintő és a kelet-ukrajnai konfliktus enyhülése esetén.

OTP:

Nem bírt megbirkózni a részvény árfolyama a 4150 forintos értékkel, így lefelé vette irányt. Amennyiben a 3980 forintos ( 4 ezer forintos) támasz nem tartja meg, akkor ismét jelentős esésbe válthat.
A pénteki nap esése utáni, enyhe pozitív korrekcióra számítok.

MOL:

Továbbra is hezitál az árfolyam a 12 ezer forint alatti szintnél. Nincs forgalom, így egyelőre kivárást javaslok. Vételeket az előbb említett szint felett érdemes indítani vagy 11700 forint környékén, szűkebb stoppal.

Richter:

A 3900 forintos árfolyam felett megpihent az árfolyam. Jelenleg egy beszűkülés zajlik. Hamarosan hevesebb elmozdulás alakulhat ki. Amennyiben a rubel erősödni tud, akkor megcélozhatja az árfolyam a 4ezer forintos ellenállást.

Mtelekom:

Nincs jelentős mozgás. Pihenőt tart a részvény. Később irány a 400 forint körüli érték. Támasz 367 forint .


Az ázsiai tőzsdék vegyes képet mutatnak, míg az európai határidős indexek a pozitív tartományban tartózkodnak. A hazai tőzsde enyhe emelkedéssel kezdheti a napot, ami később is fennmaradhat.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése