Magyar tőzsde

2014. július 13., vasárnap

- Brókerszem 07.14

A múlt hét az esésről  szólt, most azonban változhat ez. Tegnap Németország megnyerte a foci világbajnokságot egy nagy küzdelem után, ezért elvárható lenne a német tőzsdén a pozitív hangulat, ami támogathatja a hazait is.
Az ázsiai piacok emelkednek. Kedvező teljesítményt a távközlési vállalatok és az egészségügyi szektor nyújtja.
Az előttünk álló két hétben 150 amerikai nagyvállalat teszi közzé a gyorsjelentését. Ezen a héten a legtöbb amerikai nagybank bemutatja a 2. negyedéves számait.  A gyorsjelentési szezon valószínűleg a következő fő hajtóereje lesz a globális piacoknak.

OTP:

Inkább az emelkedésre számítanék a mai napon. A 4000 forintos érték támasz. A 4150 forint ellenállás, majd ezt követi a 4230-4250 forintos szint.

MOL:

2002 óta húzódó trendvonalról  ( 11150 forint ) megfordult a csökkenés és enyhe emelkedés kezdődött. A 11600 forint átlépése után, a 11800 forint állhatja meg az árfolyamot. Emelkedést várnék a mai napra a részvénytől.

Mtelekom:

Nem bír megbirkózni az árfolyam a 348 forintos ellenállással. Jelentős ellenállás lett ez az érték. Ma inkább stagnálást várnék a részvénytől. Támasz a 342 forint, majd a 337 forint.

Richter:


Bár az ázsiai piacokon jól szerepeltek az egészségügyi vállalatok részvényei, ma jó esetben stagnálás, talán enyhe emelkedést fog tudni produkálni a részvény. A technikai kép negatív, ugyanis egy felfelé álló ék alakzatból készül letörni az árfolyam. Támasz 4150 forintnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése