Magyar tőzsde

2014. április 27., vasárnap

- Brókerszem 04.28

Pénteken a befektetők a hétvége előtt az eladás mellett döntöttek. Az európai piacok esése után, az amerikai sem tudott magára találni.
Az oroszok ismét hadgyakorlatba kezdtek a kelet-ukrajnai határ közelében, válaszul a Kijev terrorellenes fellépésére. A helyzet olyannyira megromlott, hogy az Európai Unió és Amerika újabb szankciókkal fenyegette meg Oroszországot. Ezek már akár gazdasági szankciók is lehetnek, ami károsan érintené az európai gazdaságot is.
A súlyos geopolitikai feszültség miatt, további lemorzsolódásra számítok a tőzsdéken.
Ma reggelre a főbb ázsiai indexek mínuszolnak. Az európai határidős indexek a pénteki záróárak környékén állnak, ezért a hazai tőzsdén nyitáskor nem számítok jelentős változásra. Napközben a hangulatot az orosz-ukrán helyzet fogja alakítani.

Mtelekom:
Jól tartotta magát a részvény a negatív hangulatban. Amíg 315 forint felett tud zárni, addig él a korábbi kitörés. A kitörési alakzatból számitható célár 330 forint körüli értéknél van. Támasz 310 forintnál.

MOL:
Pénteken jól teljesített az olajipari vállalat. Ismét megközelítette a kitörési pontot 13300 forintnál. Nehezen tudom elképzelni, hogy jelenlegi környezetben sikerül a kitörés a részvényben. Ha valaki hisz benne, akkor érdemes stop vételi limitben gondolkodnia a kitörési érték felett.
Támasz 12600 forintnál.

OTP:
Az Európai Bíróság április 30-án hirdet ítéletet a devizahitel ügyben. Emiatt is inkább a bizonytalansági tényező fog hatni a bankrészvény árfolyamára, ami további csökkenés felé mutathat. Támasz a korábbi kitörési szint 4100 forintnál. Törése esetén 3920-3950 forint közé várom.

Richter:
A 3760 forintos támaszérték nem engedte pénteken tovább csökkeni az árfolyamot. Amennyiben ez az érték elesne, jelentős csökkenés fog kialakulni. Ellenállás 3870 forintnál található.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése