Magyar tőzsde

2013. december 8., vasárnap

- Brókerszem 12 09



Pénteken megállt a több napos részvénypiaci esés Amerikában és egy szép emelkedés bontakozott ki a kedvező munkaerőpiaci adat után. A pénzügyi szakértők jelezték, hogy még nem olyan erősek a gazdasági adatok, hogy a tapír néven emlegetett, havi 85 milliárdos dolláros eszközvásárlási programot,  már decemberben csökkentené az amerikai jegybank. Ezért az eur/usd északnak vette az irányt és ma reggelre az ázsiai piacok is emelkedést mutatnak.
Ma reggelre az európai és az amerikai határidős indexek is pozitív tartományban mozognak, így elvárható lenne a hazai piac esetében is egy pluszos nyitás.

Mtelekom:

Miután szerdán a vállalat bejelentette, hogy a 2013-as év után nem fizet osztalékot, csütörtökön egy nagyobb eséssel kezdet. Majd nem sokkal később emelkedésbe kapcsolt a részvény, így péntekre ismét a 290 forintos tartományt erősítette. Ez azért lehetet így, mert már minden negatív hírt beárazott a részvény, ezért a jelenlegi szinten attraktívvá vált a papír. A 296 forint ellenállás, a 280 forint támasz.

OTP:

Nem mutat kedvező technikai képet a részvény, sőt inkább további csökkenésre kell felkészülni abban az esetben, ha a részvény letöri a 4200 forintos értéket. A Kúria december közepi döntése, az Ukrán helyzet és a forint gyengülése megtörheti az előbb említett szintet. A 4300 forint feletti szint elérése esetén tudnék elképzelni emelkedést.

MOL:

Pótmagánvádas eljárás indított egy korábbi MOL dolgozó és kisbefektető Hernádi Zsolt ellen . A vád a MOL-INA ügy kapcsán keletkezett. A tárgyalás első szakasza már pénteken lezajlott, ami februárban fog folytatódni. A részvény árfolyamát megviselte a hír. Amennyiben letöri a 13565 forintot, akkor további esés bontakozhat ki. Ellenkező esetben a 14250 forintos értékre kell odafigyelni.                                                      
( Mivel nem vagyok jogi szakember, ezért szeretném megkérdezni, ha a magyar ítélőszék felmenti Hernádi Zsoltot a vádak alól, akkor az azt jelenti, hogy az Unió területén is ezt kell alkalmazni? Ha valaki tudná a választ, kérem írja meg. )

Richter:

A részvény áttörte a 4550 forintos ellenállást, így benne lehet a további emelkedés lehetősége. Támasz 4400 forint, ellenállás 4700 forintnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése