Magyar tőzsde

2012. szeptember 23., vasárnap

- Brókerszem0924

A pénteki napon amíg a német DAX30-as index emelkedni tudott, addig a magyar részvényárak stagnáltak vagy egy kicsit csökkentek. Az előbbi emelkedésének oka talán, hogy a befektetők  elkezdtek spekulálnak egy spanyol mentőcsomagra.
Jelenleg a magyar vállalatok részvényei konszolidálódnak, amennyiben nem lesz valami okán egy erősebb negatív fordulat, akkor folytathatja a piacunk az emelkedést .
A mai napon délelőtt egy fontosabb német makroadat lesz, majd a hangulatot a napközben megjelenő hírek fogják befolyásolni.
OTP:
 A hazai bankpapírnál a 3900 forint feletti zárás lenne kedvező, de egyelőre várat magára az emelkedés. Hiába volt nemzetközi fronton kedvező hangulat, főleg a spanyoloknál, 50 forintos sávmozgást folytatott a papír. A 3800 forint támasz, annak közelében érdemes megfontolni a vásárlást.

MOL:
 A részvényben várom, hogy 18 ezer forint alá jöjjön, minél közelebb a 200 napos MA-hoz. Ebben az esetben kedvező kockázat-hozammal lehet vásárolni, mert nagy valószínűséggel az előbb említett mozgóátlag egy erős támaszt jelent a részvénynek.
Jelenleg a 18200 forint körüli szint jelent támaszt, ellenállást pedig a 18800 forint.

MTELEKOM: 
 Csak ismételni tudom magam „Amennyiben a 415 forintos támaszt  letöri, akkor a következő szint a 405 forint. Felfelé a 430 forintos szint jelent ellenállást. „

RICHTER:
A hosszabbtávú technikai kép, továbbra is pozitív, de szükség lenne a 39800 forint feletti zárásra. Addig marad az ezer forintos sávmozgás. A 38800 forint támasz.

Összefoglalva: Az ázsiai piacok a mai napon csökkennek. A dollár erősödik az euróhoz képest. Az ausztrál bányavállalatok szintén csökkenést mutatnak, ami az európai alapanyag gyártók részvényeiben is bekövetkezhet, emiatt is várnék a hazai piactól kedvezőtlen hangulatot.
A kínai index lokális mélyponton !


DAX30:


usd/huf :







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése