Magyar tőzsde

2012. szeptember 30., vasárnap

- Brókerszem okt1

http://www.quaestor.hu/hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/17454

A múlt hét utolsó kereskedési napján a részvény piacok, a spanyol bankok stresszteszt eredményét várták, aminek az eredménye  piac zárásunk után jelent meg. Ez a hír és a kedvezőtlen amerikai makroadatok  miatt, gyenge teljesítményt adtak  a részvények.
Október 1-től a BUX kosár súlyában változás áll be, az Egisnek és a MOL-nak nő, míg az OTP és Mtelekomnál kissé csökken a súlyozása.
Mivel pénteken negyedéves és havi zárás volt, ezen kívül az előbb említett átsúlyozás is megtörtént, szembetűnő volt a záróárakban a változás mértéke.

MOL: A pénteki napon egy nagyobb eladó borzolta a kedélyeket a részvényben. Nem normális módon próbált megszabadulni egy nagyobb mennyiségtől. Aki számolta az egész napos eladott mennyiséget, az 18200 forint környékén vásárolt. Továbbra is ezt a szintet jelölném meg támaszként, azonban ha elesne a 18 ezer forint, akkor a korábbi 17200 forintos támaszra kell odafigyelni.
Ellenállás 18800 forint. Pozitívumként lehet említeni, hogy a MOL belevásárolhatja magát  a szlovén Petrol olajipari vállalat részvényeibe.

MTELEKOM:  Marad a sávozás 415 és 430 forint között. Helyes irány amerre kitör a részvény.

OTP:  Kedvező képet fest, amióta elrugaszkodott a 3800 forintról. Ha továbbra is felette tud maradni, főleg ha marad a negatív világpiaci környezet, akkor előbb-utóbb a 4000 forintos értékkel kell számolni.

RICHTER: Gyengén teljesít a részvény, ráadásul úgy, hogy a forintunk gyengülő pályára állt. A 38ezer forint alatt, a 37600 forint jelenthet támaszt. A 39100 forint környéke már ellenállás.
A Richternek kis mértékben változott a %-os súlya a BUX-ban, ami nincs hatással a részvény árra.

A múlt héten elindul egy korrekció a részvény piacokon, ami a hétfői napon tovább folytatódhat.
 A dollár erősödik, a határidős indexek negatív képet mutatnak, ezért a mai napon a BÉT is gyengélkedhet .

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése