Magyar tőzsde

2012. május 20., vasárnap

- Brókerszem 0521

A hétvége legfontosabb eseménye a G-8-as csúcs volt, ahol a világ fejlett vezető országainak a képviselői, az öreg kontinensen kialakult súlyosbodó válság enyhítésére kerestek megoldást.
Célul tűzték ki Görögország eurózónában tartását, a gazdasági növekedés fenttartását, amennyiben szükséges deficitcélok háttérbe szorítását.
Pénteki napon az S&P500-as amerikai index, majd napi mélypontja közelében zárt, azonban a 200 napos MA közelsége támaszt jelenthet az indexnek.
Fontosabb makroadat nem várható, így a hangulatot a perifériás országok kötvényhozamainak változása, illetve a napközben megjelenő hírek fogják befolyásolni.

OTP: Tankönyvi visszapattanásnak lehettünk szemtanúi pénteken, amikor is a részvény az emelkedő csatorna aljáról  fordult meg .
3400 forint felett kellene maradnia és akkor jó eséllyel emelkedhet a részvény a 3480-3500 forint közzé, majd a 3600 forintos értékig.
Piacon az a hír járja, hogy a bankpapírokra short tilalmat vezetnek be.

MOL: Az én olvasatomban erőtlen a részvény. 15900-16000 forintos támaszt elengedte, így a 15000 forint került előtérben. Amennyiben az olaj árában nem történik pozitív változás, akkor kialakulhat az előbb említett érték. Ami korábban támasz volt, az most ellenállás.

Mtelekom: Talán megfordítják a pénteki aljakról a részvényt, de mitől következne be ez az esemény?
Hangulat? Esetleg, igen, ha lesz pozitív forduló. Nagy a bizonytalansága  görögök miatt. Június 17-e az új választás időpontja, az még messze van. Addig maradhat a bizonytalanság.

Richter: 35 ezer forintról szép felpattanásnak lehettünk szemtanúi, ami a forint gyengülés miatt következhetett be. Az osztalékért június 6-áig tartanunk kell a részvényt, ezért cserében 660 forintot írnak jóvá 18-án a számlánkon.
37 ezer forint ellenállás. 37200 felett további emelkedés várható. Támasz a 200 napos MA 35690 forint.
A papír mozgása előrejelző értékkel bír a megfigyeléseim alapján.

Összegezve : Akár a mai naptól kialakulhat egy pozitív forduló. Az ázsiai piacok a 6 hónapos mélypontról kezdenek megfordulni, ami kedvezhet a hazai piac nyitásának. Ezért enyhe pozitív nyitót várnék.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése