Magyar tőzsde

2012. május 13., vasárnap

- Brókerszem 0514

http://www.quaestor.hu/hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/16767
A görögországi választásokon a 3 legtöbb szavazatot kapott pártok ( Új Demokrácia, PASOK, Sziríza), még mindig nem tudtak megállapodni és koalícióba lépni, így további bizonytalansági faktort jelentenek a piacoknak.
A német DAX 30-as index 6350 pont alá csökkenésével, az EUR/USD 1,29 alá süllyedésével krítikus kép alakul ki a longosok számára.
Ami pozitív hír a részvénytulajdonosoknak az-az, hogy a kínai jegybank a kereskedelmi bankok kötelező tartalékrátáját május 18-tól 50 bázisponttal csökkenti, ezzel serkentve a hitelezési aktivítást, felpörgetve a gazdaság lassúló teljesítményét.
A hétfői napon érdemes figyelni a perifériás országok kötvényaukciójára, illetve az Eurózóna ipari tevékenységéről szóló adatot.
Pénteken az európai kereskedés utolsó óráiban feltámadtak a fontosabb európai indexek egy amerikai makroadatnak köszönhetően, majd az amerikai kereskedés utolsó órájában az amerikai indexek negatív irányt vettek.
Reggelre az ázsai piacokon vegyes kép alakult ki, az MSCI Pacific index minimális mínuszban van. Az európai futuresek a negatív tartományt erősítik, így a magyar piac minimális mínusszal kezdhet, majd a kötvényaukció eredménye ad határozottabb irányt.

Mtelekom: Ahogy múlt héten említettem a telefonadó és a negyedik mobilszolgálatató kedveztőtlenül hat a részvényre, azonban 460 forintnál egy támasz található. Amennyiben pozitív hangulat alakul ki a piacokon, akkor erről a szintről lehet egy pozitív korrekció 480 forintig.
Azonban 460 forint törésével, gyorsan 450 forintnál találhatja magát az árfolyam.

MOL: Pár nappal ezelőtt a részvény letörte a 16800 forintos támaszt, majd januári mélypontig esett vissza. Másnap visszapattant a letörési szintig, de nem bírt felette zárni. Így inkább arra számítanék, hogy gyenge marad a papír. 16 ezer forint támasz. Ellenállás a letörési szint.

OTP: Viszonylag kedvező képet mutat technikailag a részvény. Nem töltött rést a
3573 forintnál. 3600 forint támasz, 3780 forint viszont már ellenállás. Ha emelkedni is tudna, limitálva teheti ezt meg.

Richter: Gyenge a részvény. Rangeből letört 36450 forintnál. 36 ezer forint alatt, 35400-ig eshet. Ahhoz, hogy pozitívan lehessen látni, 37 ezer feletti zárásokat kell produkálnia.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése