Magyar tőzsde

2011. november 13., vasárnap

- Brókerszem1114

Hétvégi események között tudható be Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök lemondása, illetve a szenátus és a képviselőház további megszorító intézkedések elfogadása. Az olasz mininszterelnök utódja Mario Monti , akinek feladata egy szakértői kormány felállítása. A hírre az olasz kötvényhozamok tovább csökkentek a 7%-os krítikus szintről.
Az ázsiai piacok pozitív teljesítményt mutatnak. MSCI Emergent index majd 2%-os pluszban. Az amerikai futuresek erősítik az európai piacok pozitív nyitását.
Magyar vonatkozásban kedvezőtlen az a hír, miszerint a Fitch pénteken, az S&P hitelminősítő szombaton negatív figyelőlistára tette magyarország adósságbesorolását.
Érdemes ma napközben az euró/forint mozgására figyelni. Erősebb gyengülés esetén a magyar piac alulteljesítő lesz az európai piacokhoz képest.
A magyar részvénypiac esetében a befektetők fokozott óvatossággal fognak eljárni, ezért nem lepődnék meg, ha a ma reggeli kedvező nemzetközi hangulat, nem árazodna be a részvények árába.
Mtelekom : Enyhe lefelé dőlésű csatornában mozog az árfolyam, aminek alja 495 forint környéként található, teteje 525 forintnál. Egy sávozás figyelhető meg a részvénynél. Sávkereskedés szabályának megfelelően kell eljárni.
MOL:  Nagyon kedvező képet mutat a chartja, akár egy fordított fej-váll alakzatot is lehet értelmezni a grafikonból. Ha ez így van, akkor 17500 forintos nyakvonalat lehet megállapítani. Itt helyezkedik el a 100 napos MA. Ennek az áttörésével komoly emelkedés indulhat. Fundamentumként alátámasztó az a tény, hogy az iraki kurdisztáni területen lévő Shaikan mező, majd duplája mennyiségű olaj kitermelését rejti. 4,9 milliárd hordó olaj helyett, akár 8 milliárd hordónyi nagyságról van szó.
Támasz 16700 21 napos MA, lentebb 15950 forint 50 napos MA.
OTP: Ahogy fentebb említettem a forint árfolyamát kell ma figyelnünk. Drasztikus  gyengülés esetén, az OTP árfolyama eséssel reagálhat.
Egy negatív csatorna tetején látom az árfolyamot, ebből nehéz lesz ma kitörnie. Nem is számítanék erre.  Támasz 3040, majd 2980. Ellenállás 3100, 3250 forint.
Richter: 34 ezer forintos kitörési visszateszt óta, nagyon szépen emelkedik a részvény. Az árfolyamot támogatja a gyenge forint. Amennyiben  sikerülne elszakadnia a 36300 forintos 200 napos MA-tól, abban az esetben nagyobb emelkedés is jöhet.
Támasz 35100, majd 34 ezer forintnál. Ellenállás a pénteki záró, majd 37800 forint.
Összefoglalva MOL-ban, Richterben látok nagyobb teret az emelkedéshez, viszont a jelenlegi piaci környezet a kedvező képet átfestheti.
A múlthét elején az EFSF 3 milliárd euró értékben bocsájtott ki 10 éves lejáratú kötvényt, ami az ír mentőcsomag egy részét fedezné. Viszont 300 millió euró értékben az EFSF állt a vételi oldalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése