Magyar tőzsde

2011. november 27., vasárnap

- Brókerszem 1228

http://www2.quaestor.hu/archive/archive3.php?id=15900
Az amerikai indexek fontos támaszhoz értek, mivel a 61,8%-as korrekciós szintig estek le. A határidős indexek és az ázsiai piacok a folyamatos esés megfordításáról árulkodnak. Amennyiben ez így marad a mai napon, akkor jöhet egy visszapattanás a letörési szintekig az S&P 500-nál 1215 pont, a Dax30 esetében 5650, majd 5760 pontig akár. Természetesen Európában nem oldódott meg az államadósság válság, csak amerikában a ” Fekete pénteki „ karácsonyi vásárlás első napján, rekord nagyságú eladások történtek, illetve a  befektetők elkezdhetnek spekulálni a december 9-én megrendezésre kerülő EU-s csúcsra és egy mikulás rallira.
Magyar piac esetében nehéz megmondani, hogy ha valóban lesz most egy emelkedés, akkor  le tudjuk –e reagálni. Véleményem szerint a befektetők megvárják a holnapi kamatdöntést.
( Amiről lehet olvasni a csütörtöki leminősítés után, hogy a Moody’s  azért is minősít le több európai országot, mert Warren Buffett cége több mint 10%-os súllyal tulajdonos az előbb említett hitelminősítőben,így az amúgy is attraktív árazású részvényeket, még olcsóbban tudja megvásárolni. )
A magyar piacról nehéz véleményt alkotni a bóvliba sorolás után. Az OTP-nél pénteken láthattuk, hogy 2800 forintnál rengeteg vevő támasztotta az ajánlati könyvet, lejjebb a 2750 forint  a nagyon fontos támasz. Ellenállása a 2950, majd 3040 forint.
A MOL amíg a 17400-500 forintos szint felett van, addig pozitív üzenete van a papírnak. 18200, majd a 18500 forint jelent akadályt.
Az Mtelekom a növekvő állampapír hozamok miatt és a leminősítés is, hátrányosan érintette. Talán egy letörési visszateszt benne lehet a papírban 495-500 forintig. Támasz 465 forintnál. A korábbi sávból kiesett, így negatív a papír megítélése.
Richter ismét indikátorra volt a hazai piacnak, miután letörte a 35ezer forintos szintet. 34 ezer forint fontos támasz, ha azt elengedi, akkor 33ezer forintig könnyedén eshet. Felfelé 35200 ellenállás.

Hétvégén a Befektetői Akadémiánk végére értünk. A következő fontos esemény, amit figyelmükbe ajánlunk az december 8-án a  Befektetői estünk lesz . Várjuk erre a rendezvényünkre is az érdeklődőket.
Ha lemaradt az akadémiánkról és  fejleszteni szeretné szakmai tudását, akkor jövőre ismét lehetőséget biztosítunk erre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése