Magyar tőzsde

2011. november 6., vasárnap

- Brókerszem nov 7

http://www2.quaestor.hu/archive/archive3.php?id=15783
Görög oldalról a pénteki nap után a ma is tartogat számunkra érdekességet, ugyanis új vezetőt választanak a kormány élére. A múlt hét utolsó kereskedési napján a görög kormány élén Jeórijosz Papandreu megnyerte a bizalmi szavazást, viszont az ellenzék a miniszterelnök lemondását követelte. Így a jövőben egy előrehozott választás lesz, addig egy átmeneti kormány alakul.
Emiatt a magyar tőzsdén nem várok nagyobb elmozdulást, inkább a  kivárás fogja jellemezni a piac teljesítményét a döntésig.
Az OTP jelenleg gyenge teljesítményt nyújt. A grafikonon is több bizonytalanságot jelző gyertya található.
Rövid támaszként megfogalmazhatjuk a 3150 forintos értéket. Továbbíakban a 3000 forintot jelölném meg. Ellenállás a 3350 forintnál található. Talán a mai napon kisebb emelkedés lehet benne.
Amíg Magyarországon a hitelminősítők nem hoznak döntést, addig marad a bizonytalanság.
MOL: Hiába a magas olajár, nem segíti az árfolyam erősödését. 15500 forint támasz, viszont az ellenállás a 16300 forint.Pénteken próbálkozott erősödéssel, de a hangulat romlásával ez kifulladt. Ma ismét lehet próbálkozás.
Mtelekom: A legerősebbnek tűnő részvény most a BÉT-en. Egy sávot alakított ki 500 és 530 forint között. Most a sávtetőt közelíti az árfolyam.
Richter: A gyenge forint most nem ad támogatást a részvénynek. 35100 és 36200 forint között sávozik napok óta. A helyes irány az lesz, amerre elmozdul az árfolyam, addig marad a sávkereskedés, szűk stoppal.
Amit javasolnék, hogy figyeljenek az Olaszorzágból érkező gazdasági hírek, illetve az izreali- iráni katonai konfliktus kialakulása. Ezek nagyban befolyásolják a piacok teljesítményét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése