Magyar tőzsde

2011. április 1., péntek

- Nyögvenyelős nap elé nézünk

http://www.portfolio.hu/piaci_osszefoglalo/nyogvenyelos_nap_ele_nezunk.147443.html
Papp Attila, a Quaestor üzletkötője a ma napra is az elmúlt napokhoz hasonlóan unalmas kereskedésre számít a hét utolsó napján. Bár Ázsia jól szerepelt ma reggel, Amerika nem mutatott irányt a tegnapi teljesítményével, így a hazai parkett is inkább tegnapi szintjeinek közelében kezdhet.


A bróker véleménye szerint a befektetők kivárásnak oka, hogy április 7 az EKB kamatdöntés igen közel került, és április 11 az amerikai jelentési szezon kezdete sincs túlzottan messze már.

Az OTP esetében az 5500 környéki szintek alulról jelentenek támasz, míg felfelé az 5640 forintos szintek környéke jelent akadályt. Tegnap a negyedéves árbeállításokban meghúzott Richter elérte a csökkenő sáv tetejét, innen lefordulásra számít a szakember, ráadásul a papírok több mutató alapján is a túlvett tartományba kerültek.

A MOL esetében kezd beszűkülni az árfolyam, itt a kitörés iránya adhat jelzést számunkra, melyik is a helyes irány. A figyelendő szintek felül a 24 200 alul a 23 700 forint. Az árfolyamot a 107 dolláros szintek fölé emelkedő olajár segítheti. A Magyar Telekom az osztalékszelvény leeséséig még tovább menetelhet. Az utóbbi pár napban konszolidáló papírt 620 forintig várja a szakember.

Egy kis megjegyzés a Richterhez.
50 napos mozgó 39250-nél, ellenállás. Amennyiben átviszi, akkor mehet fel csatona tetőre 40 ezerig. Picit rosszul írta le az újságíró.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése