Magyar tőzsde

2011. április 17., vasárnap

- Brókerszemmel

http://www2.quaestor.hu/archive/archive3.php?id=14671

Pénteki kereskedés során az amerikai piacok pozitív tartományban zártak a kedvezőbb maginflációs adatnak köszönhetően.
A héten számos nagyvállalt teszi közzé a negyedéves eredményeit. Az S&P500 -as index ellenállása továbbra is 1340 környékén van. Talán az eredmények kedvezőbb hatására átviheti ezt az értéket.
Ázsiában az indexek enyhe pluszban zártak.
Ezért ma a délelőtti órákra kisebb pozitív irányú elmozdulást feltételezek, kora délután pedig a MNB kamatdöntő ülése miatt konszolidációra számítanék.
A pozitív hangulatot erősítheti az a tény is, hogy a német VW autógyártó kiváló gyorsjelentéssel drukkolt elő. ( DAX indexben 2.89%-os súllyal bír )
MTELEKOM esetében továbbra is egyszerű a matek, osztalék kifizetésig 600 forint feletti árfolyamra számítanék.
620 forint ellenállás, előtte pedig a 615-nél sortálló eladók jelentenek akadályt. Támasz 600, majd lejjebb 590 forintnál.
MOL: Az olaj árfolyamban bekövetkező pozitív változás és a kurdisztáni Saikan mezőben rejlő nagyobb kitermelési lehetőség megfordította az árfolyam csökkenését 24500 forintnál. Amennyiben a pénteki záró árnál magasabbra emelkedne, akkor az első ellenállási szintje 25 550 közelében van és az emelkedő csatorna teteje pedig 26200 forintnál van. Abszolút támasz 24500-nál. Napos grafikonon az indikátorok további emelkedés lehetőségét vetítik előre, azonban nem szabad elfeledkezni arról a tényről, hogy az OPEC nem tartja indokoltnak a magas olajárat.
OTP: Külföldi befektetőknek manapság, ha Közép-Kelet Európáról van szó, akkor Magyarország jut az eszébe. Európai soros elnökség, Széll Kálmán terv, konvergencia program, élen járunk az államadósság lefaragó intézkedésekben. Ezért a bank papírunk kedvenc befektetési célponttá vált.
Hétfőn emelkedéssel kezdhet. Ha a 6300 forintos technikai akadályt leküzdötte, akkor a múltkori 6376 forintos maximumot veheti célba, ennek áttörése esetén indulhat nagyobb áremelkedés a részvényben . Támasz 6180-nál, majd lent a 6080 jelent erős támaszt.
RICHTER: Végre egy pozitív zárót láthattunk pénteken. Ha a jövő hét elején kedvező piaci hagulat lesz, akkor 37000-38200 forintos sáv kialakulására számítanék.
Órás grafikonon egy lefelé álló ékben zárult az árfolyam, amiből ha hétfőn kitör, akkor az előbb említett magasabb érték könnyen meglehet. Támasz 36500, majd 36000 forintnál.
Pénteken USA-ban az egészségügyi szektor szerepelt a legjobban. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése