Magyar tőzsde

2011. április 9., szombat

- 04.11 - re Brókerszemmel

http://www2.quaestor.hu/archive/archive3.php?id=14633
A múlt héten a medvét felöklelő bika ámokfutását láthattuk. A kínai és az EKB kamatdöntésekre sem tudott esni a piac ( pedig utóbbi esetében a perifériás országoknak nem tesz jót) . Vajon várható erre a hétre is hasonló helyzet ?
Április 11-én indul újra az amerikai gyorsjelentési szezon. Alcoa piaczárás után teszi közzé a negyedéves számait. A legtöbb vállalat esetében jók a kilátások.
Az S&P500 index ellenállási értéke napok óta az 1340 pont. Amennyiben valóban kedvezők lesznek a vállalatok eredményei, abban az esetben áttörheti ezt az értéket.
Statisztikailag az április hónap emelkedő szokott lenni. ( februári bejegyzések között található erről információ )
Amire érdemes odafigyelni az a világban folyamatosan zajló események.
A fekete arany árfolyama megállíthatatlanul emelkedik, " köszönhető" az Észak - Afrikában és Közel-Keleten zajló felkeléseknek. Mivel ennek infláció gerjesztő hatása van, ezért az amerikai indexek pénteken lefelé vették az irányt. ( Április 27 FED kamatdöntés)
Csütörtökön Japánt ismét földrengés rázta meg. Ha további utórengések lesznek, kiszámíthatatlan következményekkel járhat.
A magyar piac hirtelen ugrott nagyot, ezért jövő héten óvatosság ajánlott a befektetőknek.
MOL:
A részvény a csatorna tetejéhez ért 25500 forintnál, ezért egy kis pihenőre számítanék . 25 000 forint pszihológiai támasz, majd lejjebb 24700 forint. Abszolút támasz 24200-nál.

Mtelekom:
Magyarország csőd elleni biztosítási díja ( CDS ) alacsonyabb értéken van, mint a fejlettebb perifériás országoké. Állampapír hozamok csökkentek. Kibocsátás során is egyre alacsonyabb kamatszinteken alakulnak ki. Rövid időn belül osztalék kifizetés.
Ezen információk tükrében várható volt az emelkedő tendencia. Rövid időn belül a 620 forintos szint fog kialakulni. Támasz lett a 600 forint.

OTP:
Pszihológiai 6000 forintos szint átlépése után, vásárlók és short zárók léptek a parkettre.
Rés betöltése után (  6376-6396 ) mehet fel 6800 forintig. Támasz 6 000 , lejjebb 5920 forintnál.
USA bankszektor pénteken mínuszos volt.

RICHTER:
A gyógyszerkassza 120 milliárdos megkurtítása, már júliustól elkezdődhet. EGIS esetében pénteken láthattunk egy erősebb csökkenést. Richter viszont árta a sarat.  Támasz 38 000 forintnál, lejjebb 37600 forint. Amennyiben ez alá zárna a részvény negatív képet mutatna a chartja.
Részvényt ismét felfelé várom, mert a múltkori 40 ezres szintről az ideális korrekciót elérte.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése