Magyar tőzsde

2011. március 25., péntek

- 2011.03.28-ra

http://inforadio.hu/hir/kulfold/hir-422590
A sugárzás magas szintje miatt leállították szombaton a munkát a fukusimai atomerőmű egyes reaktorblokkjában - közölte a Kyodo japán hírügynökség. A Nukleáris és Ipari Biztonsági Ügynökség szerint törés keletkezett a reaktorblokkot körülvevő, rozsdamentes acélból készült "dobozon" (konténment). Az atomerőműben "nem romlik a helyzet", de lehetetlen megmondani, hogy meddig tart a következmények felszámolása

http://atv.hu/cikk/20110325_csernobil_arnyeka_borult_a_felkelo_nap_orszagara?source=hirkereso
A Japán Nukleáris és Ipari Biztonsági Ügynökség szerint valószínűleg szétrepedt az egyik reaktormag Fukusimában. Ez volt az álláspont délelőtt, délutánra azonban nyilatkozat háborúba keveredett önmagával és visszavonta az állítást.
A szennyezett víz közel 10 ezerszer több sugárzást bocsátott ki, mint az, amely a reaktor hűtését végezte az erőműben – mondta el Nishijama. Az erőművet üzemeltető Tokio Electric Power Co. (TEPCO) szerint nyolc különböző radioaktív anyagot talált a turbina épületének alagsorába szivárgó vízben
http://www.patikamagazin.hu/cikk/index/15197

Kell-e félnünk a sugárzás káros hatásaitól a katasztrófa helyszínétől több ezer kilométeres távolságban is?

"A magyar katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a távolság és az uralkodó szélirány miatt a Japánban bekövetkezett katasztrófa csak nagyon kis valószínűséggel hathat a magyarországi sugárzási viszonyokra, mégis kiemelten ellenőrzik az ország környezeti sugárzását."

A jelenlegi helyzetben hazánkban kiegészítő jódpótlásra ez okból jelenleg nincs szükség


http://www2.quaestor.hu/archive/archive3.php?id=14533

Fukusima-földrengés, Portugália-bailout, Észak Afrika, arab országok-felkelések, EU csúcs-némi megoldás született a stabilitási alap ( EFSF )növelésében, viszont a pénzügyi vezetők júniusban döntenek a további feltőkésítéséről.
http://www.orientpress.hu/80910/RSS
Ellenben tavaly év végén USA jegybank részéről bejelentett Quantitatív Easing  (QE2) 600 milliárdos kötvényvásárlási program, ami júniusban jár le.
Európa Unió vezetői lehet nem véletlen időzítik júniusra a mentőalap bővítését?
Pro- kontra érvek, viszont az én olvasatomban több a negatívum, ezért korrekciót várnék a piactól.
Magyarország csütörtöki pozitív minősítése talán a hétfő déleltőtti kereskedésben kitarthat,de minden csoda 3 napig tart. Tőzsdén megfigyelhető szabályszerűség.
Német DAX indexet múlthéten 7 ezer pontra vártam, kis híján teljesült. Itt van egy csatorna tető, illetve a múltkori korrekció 2/3-os visszatesztje. Tehát abszolút ellenállás.
USA 6 egymást követő nap emelkedett az S&P 500-as index, 2010 óta erre nem volt példa. VIX 28 pontról 20 alá csökkent, ami túlzott erősödést mutat.
Szóval én ezen információk tükrében csökkenést várnék a részvény piacoktól, amiben ha nem lesz drasztikus változás, érdemes a beszállókat keresni.

BUX :  Továbbra is csökkenő trendben mozog az index. Felső érték 23170, alsó 21800 pont. Támasz 22600 pontnál.

OTP: 5550 forint körüli visszatesztet várnék a papírtól. Felfelé ellenállások 5700, 5750, abszolút ellenállás 5800 forint.

MOL: 23 ezer - 24 ezer közötti sáv alakulhat ki, az lesz a helyes irány amerre kitör a részvény. 23 ezer közelében vétel. 23500, majd 23300 támaszok. Abszolút ellenállás a 24ezer forint. Majd 24500 forint.

Mtelekom:  Közelgő osztalékfizetés, tovább erősítheti az árfolyamot. Órás charton egészséget képet mutat. Támasz 580 forint, Ellenállás 600 forint után 610-620között. Ide várom a papírt.

Richter: 38 ezer forint nagyon erős ellenállás. Pénteken már a 37800 forinttal sem bírt, hiába a kedvező osztalékos hír. Negatív hangulat esetén ismét vsissza várom 37 ezer forintra az árat.
Gyógyszerkassza reformját  április 1-től kezdik tárgyalni, ami júliustól lép életbe.
otp napos:


Otp órás:


MOL napos:



MOl órás:



Mtelekom napos:



Mtelekom órás:



BUX heti :

BUX napos:

BUX órás:


RICHTER napos:


Richter órás :

DAX :


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése