Magyar tőzsde

2010. május 19., szerda

május 19 szerda

http://ecoline.hu/piac/20100519_short.aspx?s=rss
"Ilyenek az eurózóna tagállamainak államkötvényei valamint ezek bedőlése ellen biztosítható CDS piaci termékek, de éjféltől tilos meztelen short pozíciót felvenni - azaz anélkül értékpapírt eladni, hogy azt a befektető előbb kölcsön venné - német pénzügyi szolgáltatók részvényeire. Utóbbiak között van több nagy biztosítótársaság és nagybank papírja, így az Allianz SE, a Deutsche Bank AG, a Commerzbank AG, a Deutsche Börse AG, a Deutsche Postbank AG, a Münchener Rückversicherungs AG, a Hannover Rückversicherungs AG, a Generali Deutschland Holding AG, MLP AG, valamint az Aareal Bank AG."

http://profitline.hu/hircentrum/hir/172775/Mar-az-idegenforgalma-is-cserbenhagyja-Gorogorszagot


Az ágazat a hazai össztermék (GDP) 18 százalékát termeli, minden ötödik görög az idegenforgalomban dolgozik. Május elején kezdődött tiltakozási hullám Görögországban a kormány megszorító intézkedései ellen. Demonstrációk mellett munkabeszüntetéssel is tiltakoztak, sztrájkoltak a közszolgálati dolgozók, a légiirányítók lezárták az ország légterét, sok kereskedő nem nyitott ki.

áMiközben bevételei növelésére óriási szüksége lenne, eddig virágzó idegenforgalma is cserbenhagyja Görögországot: a folytatódó tiltakozások, és főként a május eleji, emberéleteket követelő összecsapások miatt tömegestől mondják le nyári foglalásaikat a külföldiek. (MTI)

http://profitline.hu/hircentrum/hir/172835/Nemetorszagban-ismet-megtilthatjak-a-shortolast-szerdatol
http://profitline.hu/hircentrum/hir/172739/Az-OTP-csokkenti-a-frank--es-jenhitelek-kamatat

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=2&i=133335&is=1
A fedezetlen (naked) short - vagyis az olyan tranzakciók, amelyek során még nem kölcsönvett értékpapírra vonatkozik az ügylet - tilalma kedd éjféltől lép hatályba és 2011. március 31.-ig lesz érvényben, amit egyes CDS-ekre is kiterjeszthetnek. A német pénzügyi szabályozó hatóság az eurózóna tagállamok államkötvényeinek megnövekedett volatilitásával, illetve sok ország CDS-felárának megugrásával indokolta a lépést. A heves mozgások az egész pénzügyi rendszer stabilitását veszélyeztetnék - közölte a BaFin.
A short tilalom alá eső pénzügyi vállalatok részvényei között megtaláljuk az Aareal Bank, a Commerzbank, a Deutsche Bank, a Deutsche Postbank, az Allianz, a Hannover Re, a Münich Re, a Generali Deutschland Holding, az MLP és a Deutsche Börse részvényeit

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése