Magyar tőzsde

2013. május 12., vasárnap

- Brókerszem0513



http://www.quaestor.hu/hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/18482
Pénteken továbbra is kedvezően teljesítettek a nemzetközi tőzsdék, bár a lendület a nap második felében egy kissé alább hagyott. A hazai fronton az OTP részvénynél láthatunk délelőtt folyamán egy kis ár amortizációt. A  piacon meglebegtették az a hírt, hogy a kormány ismét a bankszektort érintő szigorítást vezet be  annak érdekében, hogy az ország kikerüljön a túlzottdeficit-eljárás alól.
Végül nem így lett, ezért  a részvény visszatornázta magát  a 4800-4900 forintos tartományba. További erősödéshez a 4900 forintot kéne tartósan átlépnie. Támaszként lehet definiálni a pénteki aljat 4730 forintnál. Kedden fogja közzé tenni az első negyedéves számait, aminek hatására, akár jelentős elmozdulás  alakulhat ki.

A MOL technikai képe továbbra is kedvező, amennyiben 16600 forintot maga mögött tudná hagyni, abban az esetben a 17000, majd a 17400-500 forintos szint lehet elérhető. Támasz a korábban említett negatív csatorna felső szára, ami 16200-300 forint környékén található.
Úgy tűnik, hogy a Dana Gas  egyelőre nem értékesíti újra a birtokában lévő MOL részvényeket. Az OTP-hez hasonlóan az olajipari vállalat, szintén kedden teszi közzé  a vállalati gyorsjelentését.

Az Mtelekom osztalékvágást követően, továbbra sem talált magára. Jelenleg egy iránykeresés folyik a részvényben. 350 forint feletti bázisépítés esetén, talán megindulhat a részvény a 370 forint irányába, ellenkező esetben további csökkenés várható. Általam egy  kissé negatív a részvény megítélése.

A Richter gyorsjelentésében javulás figyelhető meg, de a befektetők nem vették ezt tudomásul. Az Esmy és a Cariprazin készítmények forgalmazási adatai nagyobb mértékben megugranának ( amitől a vállalat jelentős bevételi forrásra tehet szert) , akkor ezt a részvény árában is látni fogjuk.
Addig marad a 33800 forint támaszként, ellenállás pedig 34500 forintnál.

A következő napokban egy kis korrekcióra számítanék a nemzetközi piacok. A DAX 30-as indexnél megfigyelhető egy úgynevezett shooting star ( hullócsillag ) gyertya, ami pénteken képződött. Amennyiben a mai napon negatív megerősítést kapna, akkor bekövetkezik a korrekció.


Amit a kép felett írtam, az piac nyitás előtt volt. A képen látható, hogy korrekcióra készül a DAX. Fibo szintek támaszt jelentenek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése