Magyar tőzsde

2013. január 13., vasárnap

- Brókerszem13.01.14


A nemzetközi piacok pénteken a megtorpanás jelei mutatkoztak, míg a BUX index tovább növelte értékét.  A mai napon kiemelt makroadat nem várható. Az ázsiai piacok pluszban zártak, a határidős indexek pluszos kezdést vetítenek előre.
Ezen a héten tovább folytatódik az amerikai vállalati gyorsjelentési hullám. Olyan erős vállalatok teszik közzé a jelentéseiket, mint a Goldman Sachs, a J.P.Morgan, az American Express, a BofA, a Citigroup. Amennyiben kedvező eredményekről számolnak be, az támaszul szolgálhat a részvénypiacoknak.
A magyar tőzsdei vállalatokról el lehet mondani, hogy erős teljesítményt mutatnak. A visszaesésnek egyelőre jele sincs.
Az OTP is csak kismértékben tudott korrigálni pénteken a forint gyengélkedése véget. Azonban a 4270 forintos támasz megvédte a további lemorzsolódástól. Ha a következő napokban a nemzetközi tőzsdéken marad a nyugodt kereskedés, akkor egy száz forintos, sávos mozgást tudok elképzelni. Ellenállása 4400 forintnál látható.
Mtelekom:

Érdemi korrekció nélkül menetel előre az árfolyam, ami nem is csoda, ugyanis a 10 éves állampapír hozam 6% körül van. Ha marad az 50 forintos osztalék, akkor jelentős osztalékhozamra lehet szert tenni. A kormány törekvése közvetve az alacsonyabb alapkamat, ami tovább mérsékelheti  a Á.P. hozamokat. Valószínűsítem, hogy a jegybank kedvezőbb inflációs környezetben fogja tudni ezt megtenni, ugyanis a közműszolgáltatás árainak csökkenése kedvezhet az inflációs folyamatoknak, így a döntéshozók az inflációs cél szem előtt tartása mellett, fognak tudni a kamaton csökkenteni. Ellenállás 400, majd 405 forintnál. Támasz 392 forint.
MOL:
Egyre magasabbra emelkedik az árfolyam és azt lehet mondani, hogy komolyabb visszateszt nélkül teszi mindezt.  A 18500 forint elhagyásával a 19000 forintos értéket célozhatja meg  az árfolyam. A következő napokban akár ki is alakulhat ez a szint. Támasz 18200 forintnál.

Richter:
A pénteki forint gyengülés egész nap masszívan tartotta az árfolyamát, majd a nap végén a 200 napos MA felett tudott zárni. Ha a következő napokban sikerül ezen szint felett maradnia, akkor további emelkedés valószínűsíthető. Ebben az esetben a korábban nyitva hagyott rést fogja visszatesztelni a részvény, ami  38790-39800 forintnál van . Támasz 37400 forintnál.                                                                                                                                                                                                    

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése