Magyar tőzsde

2012. augusztus 26., vasárnap

- Brókerszem0827

Múlt hét csütörtökön a német DAX indexben elindult egy korrekció, ráadásul a technikai kép is kez elcsúnyulni, mert egy fej-váll alakzat kezd kirajzolódni a grafikonon. Ezen a héten a legfontosabb esemény a jegybankárok találkozója lesz Jackson Hole-ban, ahol is a befektetők az amerikai jegybanktól gazdasági élénkítést várnak. Véleményem szerint, ez nem biztos, hogy be fog következni, mert a legutolsó gazdasági mutatók nem mutatnak nagy gazdasági visszaesést.Amennyiben ez így lesz, akkor könnyen gyors lefordulás következhet be a piacokon, ezért nem árt óvatosnak lenni.

A mai napon az ázsiai piacok minimális negatív lemorzsolódást mutatnak, míg az amerikai határidők kicsi pozitívumot . Így a pénteki záróhoz hasonló nyitást várnék. Az OTP-re hívnám fel a tisztelt befektetők figyelmét, mert a jelenlegi szinten több erős támasz található.

OTP: Korábban egy 3szögből tört ki, aminek a felső szára 3550 forintnál van. Ott található a 200 napos MA, a 100 MA és az 50-es MA is. Ezért egy erős támasz szintet lehet azonosítani ezen az értéken. Amennyiben ezt az értéket letörné, akkor indulna el egy erősebb negatív korrekció. Ellenállás 3650 forintnál.

MOL: Amióta kiesett a felfelé ékből, azóta nem bírja összeszedni magát. Miért is tenné ezt, amikor kedvezőtlen lett a gyorsjelentése. Próbálják még tartani 16 ezer forint felett, de egy intenzívebb negatív nemzetközi hangulat esetén, inkább a korábbi 15930 forintos támaszt fogja törni. A részvény inkább negatív képet fest. Ellenállás 16500- 16650 forintnál.

Mtelekom: Támasz 415, ellenállás 425. Jelenleg teljes érdektelenség a részvényben.

Richter: Elfáradt a részvény 39 ezer forint alatt további esés várható, 37700 forintig is kialakulhat az esés. Ellenállás 40500 forintnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése