Magyar tőzsde

2012. augusztus 5., vasárnap

- Brókerszem 08 06


http://www.quaestor.hu/hu/penzugyek/tozsde/elemzesek/archivum/17190
Több pozitív hír is segítette a részvény piacok emelkedését pénteken, egyrészt Spanyolország hamarosan pénzügyi segítséget kérhet, ami kedvez majd az ország kötvényhozamának, ( lásd Magyarország példáját )
illetve az amerikai lakosság foglalkoztatottságának bővülése. Ezek az információk megfordították a negatív piaci hangulatot és erős vágtába kezdtek az indexek.
Hétfőn fontosabb makroadat nem várható, így a hangulatot a perifériás országokból érkező hírek fogják befolyásolni.

Két legaktívabb hazai részvényünk a MOL és az OTP esetében elmondható, hogy egy sávos mozgást folytat. Ebből a sávból, nevezzük range-nek, ideje lenne egy szinttel feljebb lépni. Ennek a bekövetkezéséhez, szükséges lenne még pár pozitív napra.
Addig marad a MOL-nál a 16500 forintos támasz, erős ellenállás pedig a 17300 forint. Az olaj pénteki száguldása, táplálhatja a részvény további emelkedését.

Az OTP-nél a 3400 forint körüli szint jelent támaszt, ellenállást a 3580 forint, feljebb a 3630 forint. Amennyiben hosszabb távon nézzünk bele a grafikonjában, akkor akár a 3760 forint is kialakulhat további pozitív hangulat esetén.

A Richterben továbbra is az emelkedésé a főszerep, de a 39500 forint egy makacs ellenállási szint.
A hetes felbontású grafikon további emelkedés lehetőségét vetíti előre, abban az esetben, ha az előbb említett ellenállás fölé tudna kerülni a rsézvény. Erős támasz 38300 forintnál található.

Az Mtelekom a jó hangulat ellenére sem tudott emelkedni. Korábbi mélypont a 413 forint volt, amit a részvény pénteken kicsit mélyebben kivett. Innen vagy egy pozitív forduló fog kialakulni és egy duplaalj formációval emelkedésbe kezd, vagy 400 forint alá fogják küldeni. Múlt héten még bizakodó voltam a részvényben, most inkább negatív.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése