Magyar tőzsde

2011. május 15., vasárnap

- Május 16-ra

http://www2.quaestor.hu/archive/archive3.php?id=14820
Számos negatív tényező tartja a részvénypiacokat bizonytalanságban, ezért az idáig tapasztalt emelkedő tendencia egyelőre várat magára.
Amennyiben az olaj árfolyama ismét emelkedő pályára áll ( magas olajtartalékok és a letéti igény emelése miatt kétlem ), akkor rövid távon lehet egy pozitív forduló a részpiacokon, viszont a hosszútávú hatások negatívan befolyásolják a világgazdaságot.
Nehéz megmondani, hogy amit látunk a piacon, csak egy konszolidációs fázis és ebből törünk ki később, vagy a likviditás csökkenésével, ( kivárás, pozitív impulzus hiánya )  bejönnek majd a nagy eladók.
Én úgy gondolom, hogy addig marad a sávos csapkodás.
Sáv tetőn eladni, sáv alján venni.
USA mínuszban zárt, ázsiai piacok szintén. EUR/USD esetében dollár erősödés láthatunk. Mindezeket figyelembe véve, negatív kezdést várok.


BUX:
Tavaly év végétől lehet jelölni egy emelkedő csatornát, aminek az alját közelíti az index. Ha a 23 ezer pontos értéket letörné, akkor még egy erősebb támaszt látok 22730 pontnál. ( 200 MA és a csatorna alja és itt van nagyjából)
 Gyenge támasz 23300 pontnál. Pozitív hangulat esetén 23500 jelentene akadályt, viszont a múlt héten egy háromszögből esett ki, aminek az alja már ellenállás lesz és ez a 23600ponthoz van közel.

OTP:
Továbbra is az erősebb támasza a 6100 forint, illetve a pszichológiai 6000 forint. Fő ellenállás és egyben a vízválasztó is a 6400 forint körüli  érték. Amennyiben  fölötte tud maradni, akkor mehet  6540 forintig.
Tehát a sávot a 6100-6400 forint között határoznám meg.
USA-ban pénteken a legrosszabbul teljesítő szektor a bankszektor volt, ezért úgy gondolom, hogy mínusszal fog nyitni a részvény.


MOL:
Továbbra is Közel –Keleten zajló lázongások és az olaj árban bekövetkezett negatív változás tartja mélyen a papír árfolyamát. Többször tesztelte a 22800 forintos támaszt. Ha a 23 ezer forintos szint fölött tud maradni, akkor elérheti a részvényár a 23500 forintot, majd a 23800 forintos ellenállást.
Ami kicsi pozitívumként szolgál, hogy Szlovéniában 19 töltőállomást vásárol, így a kiskereskedelmi kutak száma 37-re nő , illetve az INA 2010- es nyereségének 50%-át a részvényeseknek osztalékként fogják kifizetni a másik felét pedig beruházásokra fogják felhasználni. Ez 17,5 milliárd forintot jelent.
MTELEKOM:
Szelvény nélkül nem érdekes a papír. Ha nem jönnek vevők a piacára, akkor további lecsorgást várok tőle.
RICHTER:
A részvény még mindig egy csökkenő csatornában mozog, viszont felfedezhető benne egy háromszög formáció, amiből lefelé tört ki a részvény.
Technikailag nem szép a kép.
Heteken belül kaphatja a hidegzuhanyt a gyógyszerkassza reform intézkedése miatt, akkor vajon a 36 ezer forintos szint, erős támasznak fog bizonyulni?
Támasz 36 ezer, 36500 forintnál. Ellenállás 37000, 37600 forintnál.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése