Magyar tőzsde

2011. május 18., szerda

- "Könnyen tiszavirág életű lehet a mai emelkedés"

http://www.portfolio.hu/piaci_osszefoglalo/konnyen_tiszavirag_eletu_lehet_a_mai_emelkedes.149620.html
A tegnapi kereskedésben recsegtek a támaszok a világban, ám az 50 napos mozgóátlag megfogta az S&P 500-at, melyről meg is pattant az index. E pattanás és a ma reggeli pozitív hangulat hatására emelkedést vetít előre hazánkban is Pap Attila, a Quaestor üzletkötője.

A mostani emelkedés azonban könnyen tiszavirág életű is lehet, ha nem sikerül az indexeknek a mostani emelkedés során fontos technikai szintek fölé menetelniük. Pap szerint az S&P 500 esetén ez kulcsszint 1340 ponthoz köthető.

A nap során fontos makroadat nem érkezik Amerikából, azonban a 16:30-as olajkészlet adatok hatással lehetnek a piac egészére egy vártnál nagyobb eltérés esetén.

Pap a magyar piacon továbbra is eseménytelenséget lát, ahol az OTP a 6100-6300 Ft-os sávjában küzd. Itt a 6250 Ft áttörése lehetne kisebb pozitív életjel. A MOL-nál már nem ilyen szép a kép (az olaj gyengesége miatt), itt már ellenállás a 23 000 Ft, míg az első támasz 22 400-22 500 Ft-hoz köthető. Mindkét nagy holnap hajnalban jelent, így pozitív számok esetén lehet további felhajtó erő bennük (természetesen, ha marad kint a jó hangulat).

A Richter esetén könnyen a támaszokat is újra kell definiálnunk, ha a mai nap során megerősítésre kerülne a 36 000 Ft-os támasz letörése. Ez esetben a következő megálló 35 000 Ft-nál jöhetne. A Magyar Telekom a defenzív jellege miatt várhatóan közömbös marad a későbbiekben is a negatív hírekre.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése