Magyar tőzsde

2010. október 3., vasárnap

Október 4 technikai analízis

SP500:
Piros vonal az árfolyam felett, hosszútávú ellenállási vonal. Ráadásul felfelé álló ékben mozog az árfolyam.
RSI:62, STS értéke elfogadható. Kb. 1155-ig látom a lehetőségét az emelkedésnek, utána a 200MA-ra ( 1118-ra) várnám a visszarendeződését az árnak.
Amennyiben felfelé akarna törni, abban az esetben az 1187 pont válhat elérhetővé.

OTP napos, majd órás charton:

Ha összehasonlítjuk az SP500 grafikonjával, látható, hogy majdnem azonos ábrát kapunk. A különbség az, hogy a duplalaj nyakvonalát még az OTP nem érte el, míg az SP500 már túl van rajta. Ez a differencia a bakadónak tudható be.
Reggeli nyitót pluszosnak gondolnám, mivel USA  pénteken pluszban zárt, ázsiai piacok is pluszosak és a határidős indexek is a pozitív tartományban tartózkodnak .
Ezen kívül a FIDESZ polgári párt nagyarányú győzelmével zárult az önkormányzati választás.

http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=139311&is=1

"Budapesten kívül csaknem az összes megyeszékhelyen is a Fideszes jelölt nyerte a polgármester választást. Az egyetlen kivétel Szeged lett, ahol Botka László MSZP-s politikus nyert. A főpolgármester, a budapesti közgyűlés és négy kivételével az összes kerület a Fideszé - igaz, itt nem egy helyen szoros volt a befutó."


http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=139285&is=1

"Két kamatdöntés és az azt követő jegybanki kommunikáció lehet a hét legfontosabb gazdasági eseménye - kedden a japán jegybank, csütörtökön pedig az Európai Központi Bank tart kamatdöntő ülést. A hét második felében a befektetők leginkább az amerikai foglalkoztatottsági adatokra lehetnek figyelmesek."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése