Magyar tőzsde

2009. november 1., vasárnap

SP 500 Tartós esés?

3-as kép : 2-es kép :



1-es kép :



1-es kép :

Dőlését vizsgáltam az esésnek, egy FIBO FAn elnevezésű eszköz segítségével.
Amint látható a képen a 38.2%-os erős támasz szint ,illetve itt volt a hosszú emelkedő trendcsati alja.Ez a szint, elengedésre került szerdai nap.Próbát az árfolyam visszakapaszkodni csütörtöki napon, de ez csak a letörés visszatesztje volt.Pénteken az index megadta magát az esésnek.Következő támasz az 50 %-os Fibo Fan

Mi volt a kiváltó ok?

Szerdai napon bejelentették a nagy bankok, hogy az állami bankmentő csomagot ,oly módon tudják visszafizetni, hogy tőkeemelést kell végrehajtaniuk. Ez viszont részvény hígulást okoz.
Ez volt a fundás ok.
Csütörtökön GDP adat jobb lett a várnál 3,5 % , de ha tisztított értéket nézzük, ( roncsautó prémium és lakástámogatás nem veszük figyelembe ) akkor ez az érték kb 2 %-os lett volna.
Tehát ha így nézzük a gazdasági erőnlétet, akkor már nem is olyan intenzív a gazdasági fellendülés.
Péntek újabb 9 bank ment csődbe, ezzel már 115 db bank ment a válság ideje alatt csődbe.

Technikailag könnyebben megmagyárazható a folyamat. Mégpedig a grafikonon egy Elliott hullám látható július végétől kezdődően. Az 5. pont az árfolyam legmagasabb csúcspontja. ( 1103 pont ). Visszaesés 1037-ig .Ez a pont kijelöli az Elliott "A" pontját.Majd az árfolyam vissza 1067-ig (ideális korrekciót megcsinálja. ( kijelölve a " B " pont )Majd innen le " C " pontra.1067 -1037= 30 pont.Kettő közötti különbséget felszorozzuk a fibo számok közötti arányával ( 1.618- val ) és ezt az értéket kivonjuk az 1067-ból ,akkor 1018pontot kapok.

Elsőre kb ide várom. 2 -es képen látható !!!


Miért erősít engem ez a szint?

Mert ha megnézzük márciusi mélypontot és legmagasabb pontot ( 1567 ) , akkor a 38,2 %-os Fibo is ide mutat.

Ezen a képen részletesebben látható a chart. 3 -as képen látható !!!

Még egy kis matematika. Azt mondják a profi TA-sok, hogy az esés dinamikája 1/3 vagy 2/3-ad nagyságú lehet.

Na akkor számoljunk.
Márcusi mélypont 667. Mostani csúcspont 1103 pont.Különbség = 436 : 3=145.3 pont.
Ha egyharmad, akkor 1103-145.3 pont = 958 pont.
Ha kettőharmad, akkor 813 pont.
Na nézzük meg , hogy mi van itt :
958 pont nem annyira pontos, de hozzávetőlegesen jó lehet.
Miért gondolom, hogy ezek az értékek kerülhetnek fókuszba :
Természetes az alapja a dollár erősödés és az USA kötvényhozam emelkedése, ami a jövőben egy kamatemelést áraz.Ez viszont pénzszűkét jelenti. Bankoknak nő a tartalékképzése.
" A direkt eszközök egyik legjellemzőbb példája a kötelező tartalékráta szabályozása, ami annyit jelent, hogy a kereskedelmi bankok kihelyezéseik egy részét kötelesek a jegybank által előírt formában és helyen tartani. Eredeti funkciója az volt, hogy biztosítsa, hogy a bankok megfelelő likviditással rendelkezzenek a betétesek igényeinek biztonságos kielégítése érdekében. Ma már más funkciói vannak: változtatásával a jegybank a kereskedelmi bankok jegybank pénz iránti keresletét szabályozzák "
" A jegybanki kamat szintje –különösen rövidtávon erősen befolyásolja a kereskedelmi bankok által nyújtott hitelek kamatainak nagyságát. A jegybanki kamat változtatása a gazdasági változások függvényében történik. A magasabb kamatok csökkentik a hitelfelvételi hajlandóságot, ugyanakkor megtakarításra ösztönöznek. Csökken a fogyasztás és a beruházás is, melyek együttesen elősegítik a dezinflációt. Amennyiben a monetáris politika eszközeivel rövidtávon próbáljuk a gazdaság növekedését elérni, annak a magas inflációval kell megfizetnünk az árát. A gazdaság hosszú távú növekedéséhez a jegybank az árstabilitásnak megfelelő alacsony inflációs szint biztosításával tud leginkább hozzájárulni. "





































Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése