Magyar tőzsde

2009. november 15., vasárnap

Globálisan

Kína a jüanjukat válság kezdete előtt, a dollárhoz fixálták. Ez pénteken megszűnt.Mit jelent ez? Jüan felértékelődése, fizetések emelkednek, belső fogyasztás elindul. miért vált el a dollárhoz rögzített értéktől? -én úgy gondolom, hogy ennek oka a dollár leértekelődésében rejlik. mivel a világ népesség többsége Kínában él és a fogyasztás visszaesett a világban, ezért Kína jól gondolkodva használja ki a népességéből eredő lehetőséget. Tehát elindulhat a belső fogyasztás. Dollár pozijaikat csökkentik,helyette nyersanyag szektorba fektett. Usának ez miért jó? 1x azért , mert a kibocsátott kötvényeik, amit a válság elején adtak ki akkori erősebb dollár értéken, most kevesebbet ér. ( jól gondolkodnak az amcsik , ebből akár nyerővel is kijöhetnek ) 2x azért,mert a jüan felértékelődése ahhoz vezet, hogy drágulnak a termékeik, így lehetősége lesz USÁnak és Európának is export oldalon több bevételre szert tenni. Azért írtam le az eszmefutatásom,mert lehet,hogy ezen tények miatt is, mehet tovább USA. Akkor meg a mi részvényeink is .
http://www.origo.hu/nagyvilag/20091118-kina-barack-obama-amerikai-elnok-latogatasa.html

"A szerdáig tartó hivatalos kínai látogatás első állomása egy Sanghajban tartott nyilvános fórum volt 500 kínai diák részvételével. A jelenlévőket azonban jól megválogatták a helyi hatóságok, szinte mindannyian a Kommunista Ifjúsági Liga - jövőbeli vezető pártposztokra szánt szófogadó diákokat istápoló szervezet - tagjai voltak. " - ahogy gondoltam. Ahhoz, hogy a belső fogyasztás megindulhasson, ahhoz a politikai szemléleten kell változtatni.

"Nagyon támogatom a cenzúramentességet" - mondta, majd azt taglalta, hogy miképpen működik ez az Egyesült Államokban, és az internet milyen szerepet játszik a politikában és a kormányzat munkájában. " ( Obama mondta ) - ez is magáért beszél.

" Kína összesen 770 milliárd dollár értékű amerikai kincstári kötvénnyel rendelkezik, amivel Amerika legnagyobb külföldi hitelezője. Az USA közel ötször akkora értékben importál kínai árukat, mint amilyen értékben oda exportál, a kínai gazdaságot ráadásul kevésbé rázta meg a globális válság, mint az USA-t vagy akár Európát. " - ettől szabadulna Kína a magas dollár kitettség miatt.

Még egy gondolat vetett fel bennem ez az origos cikk. Mégpedig, ha Kína függetleníteni akárná magát, akkor a politikai aspektuson is változtatni kell !!!
Na ehhez szerintem sok-sok évre van szükség. A kommunista beágyazottság megszületéstől jelen van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése