Magyar tőzsde

2015. március 8., vasárnap

- Brókerszem 03.08



Az amerikai piacok korrekcióba kezdtek a pénteki napon. Valószínűsítem, hogy ez az európai piacokra is  hatással lesz. A kedvező amerikai munkaerőpiaci adat miatt a FED előrébb hozhatja a kamatemelést.
A mai nyitásban csak mérsékelt  csökkenés alakulhat ki, mivel ma elkezdődik az EKB 60 MRD eurós havi eszközvásárlási programja.
Hazánk adósbesorolásán a Moody’s nem változtatott.
Makroadat tekintetében szerény adatközlés lesz ma. Csak az Eurózónából várható fontosabb adat, így hangulatalapú kereskedésre számítok.

OTP:

A kedvező gyorsjelentésnek köszönhetően szép emelkedést tudott nyújtani a részvény. A hangulatot támogatta a Moody’s felminősítés lehetősége is. Mivel az amerikai piacok csökkentek, a Moody’s nem változtatott, így kisebb csökkenésre számítok a mai napon a részvényben. Támasz a 4250 forint. Ellenállás a korábbi tető 4440 forintnál.

MOL:

Az olaj árfolyama jelentősen csökkent a dollár erősödés miatt, ez a MOL további emelkedésének is gátat szabhat. A 12050 forint fölé kéne emelkedni az árfolyamnak ahhoz, hogy további emelkedés alakuljon ki. Most nem gondolom ennek a lehetőségét. Maradhat egy sávozás 11700-12050 forint között.

Richter:

A gyors visszarendeződés után az árfolyam megtorpant a 3850 forintos értéknél. A 3910 forint erősebb ellenállás, ugyanis ott található a 200 napos MA. Jó esetben az árfolyam elérheti ezt az értéket. Támasz 3680 forint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése