Magyar tőzsde

2011. augusztus 7., vasárnap

- Brókerszemmel 0808

http://www2.quaestor.hu/archive/archive3.php?id=15285
A hétvége fontos eseménye, hogy a Standard and Poor's hitelminősítő Amerikának az adósságbesorolását egy fokozottal AA pluszra rontotta. Azzal magyarázták a döntésüket, hogy hosszútávon nem fenttartható ez a gigantikus államadósság, illetve a döntéshozók lassúsága miatt is. Ennek hatására a közel- keleti piacok erős mínuszban zártak. Az izraeli index kiemelkedő a 19%-os veszteségével. Az ázsiai piacok brutális mínuszban vannak, az olaj árfolyama 2010 szeptember óta a legalacsonyabb szintre ereszkedett.( majd egy éves mélypont ) Az arany viszont a kockázatkerülés hatására 1700 dollárig emelkedett.
Sajnos 2008-ban hitelválságról beszéltünk, idén a túlköltekező országok adósságválságáról, ami súlyosabb problémát jelent.
Ami csökkentheti a negatív hangulatot, hogy az EKB interveniálni fog a jövőben, olasz és spanyol állampapírokat vásárol, és a G7-ek is készek megtámogatni a piacokat.
Hiába a pénteki pluszos zárás Amerikának, aminek hatásárá várható lett volna egy pozitív forduló az európai piacokon, viszont Amerika leminősítése ezt keresztül húzta. Jelentős mínuszos kezdésre számítok, amit csillapodhat, ha pozitív bejelentés történik.
DAX index esetében figyelni kell a pénteki legalacsonyabb szintet a 6152 pontot, ha azt törik,akkor esetleg a 6000 pontos pszichológiai szint lehet a következő támasz.
OTP-nél is hasonlóképpen kell gondolkodni, mint a DAX esetében. Ha töri a részvény a  4345 forintos értéket ( pénteki mélypont), akkor a következő támasz a kerek 4 ezer forint, ha az elesik, akkor a 2009 július 31-ei érték lehet a következő támasz 3800 forintnál. Ellenállás 4800 forint.
Mtelekom:  A részvényt pénteken sikerült az 520 forintos támasz felett tartani, viszont ha ez ma törne és kivenné a 2010 december végi mélypontot, 510 forintot, akkor a következő támasz az 500 forint lenne. Nekem negatív képet mutat a chart, szerintem tovább le, akár 500 forint alá is.
MOL: Pénteken 17505 forint volt a mélypontja, ma ezt is ismét tesztelheti, ha alá megy újra kell deffiniálni a támasz. 17 ezer forintra gondolnék. Felfelé ellenállás a 18500 forint. Olaj árfolyama, ahogy az előbb már említettem majd egy éves mélyponton. Ami fontos támasz lenne az a 18312 forint a 200 hetes mozgóátlag. Ez felett kell zárnia a részvénynek, hogy a longosok bízakodhassanak.
RICHTER: Pénteken már nem mutatta a deffenzív jellegét, a befektetők a kockázatkerülés hatására ezt is adták. Volatilitás maradhat a részvényben. Amennyiben meg tud kapaszkodni 36 ezer forint felett, akkor azt erős támasznak tulajdoníthatjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése