Magyar tőzsde

2010. július 4., vasárnap

S&P index, Dax index, BUX határidős index 07.02

Korábbi csúcsokból összekötött vonal alján tartózkodik az árfolyam. Bollinger szalag alja is fogja. Elvileg a mostani árfolyamérték támaszon van, de fibo és fibo fun alapján az 1002pont körüli érték jelenthet igazi támaszt és pszihológiai támaszt is.
50MA metszi felülről a 200MA-t, de mivel ezek hosszú mozgók, ezért lassabban jeleznek előre. 21MA-t nézve sem látni a fordulás jeleit.
2010 május 17-én 21MA metszette az 50MA-t, eközben gyors emelkedés történt. Figyelni kell a fordulás jeleit!!!
Ami viszont pozitívum, hogy a STS radikálisan alacsony szinten. Innen historikusan nézve, felpattanás szokott jönni. RSI is ezt mutatja.

DAX: Emelkedő csatornában mozog az index. Jelenleg támaszon ( piros support ). 200MA alatt egy kicsivel az árfolyam. Ahhoz, hogy törje a 200MA-t, legalább két egymás követő napnak kell alatta zárnia.
RSI-ben van még tér lefelé. Most 38-as értéken. STS alacsony értéken. Én innen felfelé várnám.
"A tavaszi előrejelzéshez képest nagyobb sebességre kapcsolhat a német gazdaság a berlini kormány 2011-es költségvetési tervezete szerint, amelyről vasárnap szivárogtak ki részletek. Az Európai Unió legnagyobb gazdasága a berlini kabinet tavasszal készült előrejelzése szerint 1,4 százalékkal bővülhet az idén éves szinten, jövőre pedig 1,6 százalékos lehet a GDP-növekedés. Az új előrejelzés szerint 2014-ig évente átlagosan 1,5 százalékkal bővülhet a GDP éves összevetésben. A büdzsé szigorú kiadáscsökkentést irányoz elő, 307,4 milliárd euró kiadással számol, ami 3,8 százalékkal kevesebb a törvény elfogadása előtt készült prognózisokban foglaltaknál."
"A gazdasági növekedést kiadáscsökkentéssel és szerkezeti reformokkal lehet megalapozni, nem pedig az államadósság növelése árán folytatott élénkítéssel - mondta vasárnap az Európai Központi Bank (EKB) elnöke."


BUX határidő: 20780 hatinál támasz, ellenállás napi grafikonon nézve a 21MA és a piros vonallal jelölt csati tető. Ha sikerül ezt az értéket átvinni, abban az esetben a következő ellenállás a 22 ezer pont környékén lehet.RSI: 44.
22200pont felett jöhet a kitörés duplaalj nyakvonalból.
"Az alakuló új szlovák kormány legnagyobb pártjának közleménye szerint Szlovákia nem fogja blokkolni a május elején összeállított, az euró védelmére létrehozott 750 milliárd eurós EU/IMF mentőcsomagot "
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?hn=1&k=3&i=135454&is=1
"A Nemzetközi Valutaalap (IMF) igazgatótanácsa 913,2 millió euró (1,1 milliárd dollár) újabb hitelrészlet átutalásáról döntött Romániának - közölte az IMF még péntek éjjel. "
http://hvg.hu/gazdasag/20100704_imf_romania_ukrajna#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2010_7_4
"Románia és Ukrajna számára is fontos bejelentéseket tett, illetve megállapodásokat kötött az IMF. "
http://www.portfolio.hu/cikkek.tdp?k=3&i=135443&is=1
A lengyel gazdaság 4,6%-os növekedésére számít a lengyel jegybank a 2011-es évben. A februári prognózisban még csak 2,9% állt.


Régiós tekintetben pozitív irányba mozdulhat ki a részvénypiacunk.

http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&nID=451106&place=cikk_rovat

"A jövő héten alig-alig várható bármely impulzus, a továbbiakban az a kérdés, hogy a július 12-én induló USA gyorsjelentési szezon tud-e változtatni ezen a képen. Természtesen itt is elsősorban majd a cégvezetők által megfogalmazott kilátások lehetnek főszerepben. "


http://www.napi.hu/default.asp?cCenter=article.asp&place=hirkereso&nID=451120
"A New York-i tőzsde jövő heti kilátásaival kapcsolatban nem túl bizakodóak a szakértők - írja a Reuters"
http://ecoline.hu/piac/20100702_mire_figyeljen_hetfon.aspx#utm_source=hirkereso&utm_medium=listing&utm_campaign=hirkereso_2010_7_4
"Mire figyeljen július 5-én, hétfőn?"

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése